IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Въпреки кризата и дефицита свръхлуксозните автомобили си остават хит

Производителите на скъпи коли определено не са засегнати от проблемите в индустрията

Въпреки повсеместната криза с производството на масови автомобили, производителите на свръхлуксозни возила, като Rolls-Royce и Bentley, например  чупят рекорди по продажби през 2022 година.


Lamborghini


Същият успех имат и от Lamborghini, които наблягат основно на т.нар. суперколи. Италианският производител на спортни автомобили за първи път през изминалата година прекрачи прага от 9000 доставки. Криза ли? Каква криза?

Производителите на свръхлуксозни превозни средства успяха дори да компенсират и да се справят успешно със спирането на доставките си за Русия, която съвсем не беше малък пазар за тях. Въпреки прекъсванията на доставките, Lamborghini, Bentley, Rolls-Royce и Porsche са марките, успели да продадат повече автомобили през 2022 година в сравнение с предходната.


Bentley


Различните статистики отчита инфлация, намаляване на доходите и още куп неща все в тази връзка, а Lamborghini, например, не продава нищо под 190 000 евро. И цените им ще продължат да растат.

„Ние продължаваме по траекторията на растеж, което демонстрира уместността на нашия избор“, радва се Стефан Винкелман, президент и изпълнителен директор на Automobili Lamborghini.  


0 от 500