IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кои са най-ефективните електромобили на пазара?

Тест показа, че нито една кола не достига обявения от производителя пробег (ВИДЕО)

Една от най-важните характеристики на електрическите автомобили е пробегът с едно зареждане и тук автомобилните производители се надпреварват да рекламират своите коли. Но до колко са реални тези данни на компаниите? Отговор на този въпрос дава тест на италианското издание на Motor1.

 

Електрически автомобили тест

 

Избрани са 10 актуални електрически автомобила, които са шофирани по едно и също време, в един и същи ден и по един и същи маршрут. Автомобилите са се движили с климатик, настроен на температура 22 градуса и в режим Auto със затворени прозорци и програма за шофиране „Нормално“.

Във всяка кола е бил само шофьорът. За да се ограничи въздействието на задръстванията в час пик тестът е започнал в 11 ч, а всички автомобили са пътували повече или по-малко в редица, докато достигнат 5% заряд.



Както е ясно с увеличаване на размера на батерията се увеличава и изминатото разстояние. Отклоненията от декларирания цикъл WLTP на тестваните автомобили са в диапазон между 16 и 31%.

Ефективността е друг фактор, който е отчетен в теста. Вижте какви са резултатите по отношение на автономност и консумирана енергия за изминаване на определено разстояние, по която са класирани моделите?

 

Колко е истинският пробег и кои електромобили са най-ефективни (ГАЛЕРИЯ):

 

 

0 от 500