IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Официално: И Lada става китайска

Шефът на АвтоВАЗ потвърди, че компанията ще произвежда азиатски машини в Петербург

Ръководителят на АвтоВАЗ - Максим Соколов, потвърди пред руски журналисти, че производството на китайски автомобили под марката Lada, ще бъде организирано в бившия завод на Nissan в Санкт Петербург. „Водим преговори с водещи китайски производители - каза Соколов, цитиран от „Российская газета. - Засега не можем да кажем повече подробности, възможно е да не е една компания.“

 

китайски автомобили под марката Lada

 

Сглобяването на китайски автомобили под марката Lada ще започне тази година, планът е за 10 000 коли до края на 2023. През 2024 АвтоВАЗ очаква да достигне производствени обеми от 60-70 000 бройки годишно. Самият завод, който произвежда коли Nissan от 2009 до пролетта на 2022, е проектиран да сглобява 100 000 бройки годишно. Миналата година там бяха произведени три модела X-Trail, Qashqai и Murano.

Както е известно руснаците сглобяват модели на китайската марка JAC под името „Москвич 3“, оборудван с бензинов двигател (китайски с турбо) със 150 к.с., скоростната кутия е 6-степенна механична или CVT. Размери на новия кросоувър, в чиято основа е моделът JAC JS4, са дължина от 4410 мм, широчина - 1800 мм и височина -1660 мм. Разстоянието между двете оси е 2620 мм.

 

Москвич3

 

Плановете на възродената марка бяха до края на миналата годината да бъдат произведени поне 400 бройки от „Москвич 3“, които да бъдат пуснати в продажба, на няма официални данни дали това е постигнато.

 

 

0 от 500
  • #22
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Истина ( преди 1 година )
    Не ги разбирам тези руснаци, с толкова ресурси а ги мързи от дъното на душата си. Ако им бях президент, щях да поръчам чисто нова кола с 100% части които се произвеждат от машини направени само в РусияНе знам дали да ги съжалявам или да ги хокам
  • #21
    10 rate up comment 3 rate down comment
    Случайно минаващ ( преди 1 година )
    Коя Армата-тая дето закъса на Червеният площад ли? И трябваше да я теглят с 40 годишно МТЛБ? Нивото на военните им технологии е от 80-те години. В най-добрият случай. Всичко ново е с голям процент вносни части или ненадеждно, или в малки бройки. Основният им доход е от продажба на ресурси (суров петрол, газ, скъпоценни камъни, редки метали и т.н.), а сега с тези санкции икономиката им умира. Макс още година-две и ще стигнат нивото на Северна Корея. Вече и Китай не ги подкрепя в ООН. Наиграха се.
  • #20
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Вече ще ги правят надеждни!
  • #19
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Fury ( преди 1 година )
    До 18! Стига вече лъжи! През 1997 г. Юнайтед лонч алайънс (ЮЛА) обяви обществена поръчка за 101 двигателя (РД 180) за ракетите Атлас 5, която беше спечелена от руски производител. Този двигател е американска разработка и не можеше да бъде използван на руски ракети. Поръчката е приключена и е вече в историята. Сега има Драгон на Мъск с двигател Мерлин, отделно НАСА имат друг за Артемис......
  • #18
    6 rate up comment 16 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Само да ви напомня, че цялата космическа програма на ФАЩ се крепи на руснаците. Да вземете да прочетете (не боли от четене) с кои двигатели летят американските ракети и совалки. Това е защото руснаците нямат мозъци. Относно китайските коли, да вземете да прочетете и дали има европейска марка автомобили, които да нямат поне 5% китайско участие и тези проценти нарастват с всяка година. Личи си какви кръчмарски пияници пишат тук. Пълен смях сте.
  • #17
    12 rate up comment 1 rate down comment
    Д-р Исня ( преди 1 година )
    Някой трябва да им прави колите, няма как. Да правиш автомобил не е като да копаш нефт.
  • #16
    27 rate up comment 2 rate down comment
    Fury ( преди 1 година )
    До 7! Отдавна Русия не прави "самальоти" и др. хвърчила. Целият Аерофлот е с боинги и ербаси. Тук там има Сухой суперджет, който е 80% с вносни компоненти. От последното поколение изтребители Су 57 от 2012 т. досега са произведени 5 бр. (руснаците твърдят за 17 бр.), през същото време Ф 35 е произведен в 820 бр! Не можем да очакваме една държава с БВП колкото на Бразилия или Испания да очакваме нещо повече. Обаче руския БВП 70% е от продажба на ресурси, а на другите е от промишлено производство.
  • #15
    22 rate up comment 1 rate down comment
    Валери ( преди 1 година )
    Самодостатъчна и независима Русия, да бе да хаха
  • #14
    3 rate up comment 20 rate down comment
    Смех ( преди 1 година )
    Какви бултериери питбули и пинчери бе смешници запада отдавна е васал на Китай
  • #13
    25 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Направо чакаме джуджето да превземе целия свят и да разпространни манната небесна от върхови нови технология, направо пак ще станем нация космическа, пълен смях никой не иска Путлера, а точно обратното - да го няма.