IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Цената на възродения „Москвич" се оказа по-висока от очакваното

Базовата версия на кросоувъра струва повече от китайските конкуренти

Възродената руска марка „Москвич" обяви официално цените на първия си модел – кросоувър с индекс 3, чието производство стартира по-рано тази есен. Освен това бяха посочени и дилърите, които на първо време ще продават автомобила. Засега те са само в Москва, но догодина моделът ще се предлага и в други градове на страната.


Москвич 3


Стартовата цена на „Москвич 3"  се оказа по-висока от очакваното. При премиерата на модела беше обявено, че той ще струва минимум 1,6 млян рубли (41 670 лева), но всъщност цените са по-високи и започват от 1 970 000 рубли (51 350 лева). Това означа, че кросоувърът ще струва повече от основите си конкуренти - китайските Chery Tiggo 4 и Tiggo 4 Pro, чиито цени стартират от 1,6 млян рубли.

Посочената сума е препоръчана от производителя на модела, което означава, че в шоурума тя може и да бъде още по-висока. В случая тя важи за стандартната модификация, оборудвана с 1,5-литров турбомотор, развиващ 150 к. Той е съчетан с 6-степенна механична скоростна кутия.

В оборудването за модела влизат още волан с електрическо задвижване и контролен блок за круиз-контрол, цифров приборен панел с 10,25-инчов дисплей и екран на мултимедийната система със същия размер, аудио-система с шест високоговорителя и система от камери. „Москвич 3"  е оборудван още с електрическа ръчна спирачка с функция за автоматично задържане.

Трябва да се отбележи още, че новия модел, който всъщност представлява китайски JS4 с различни емблеми, се оказа по-скъп дори от Haval Jolion. Това е един от най-популярните SUV в Русия, след като на местния пазар не останаха автомобили от Западна Европа, Япония, Южна Корея и САЩ. Всички те прекратиха дейността си в страната след нападението над Украйна

0 от 500
  • #16
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Алекс ( преди 1 година )
    Някой знае ли колко руски средни заплати са необходими за този фалшив "Москвич"?
  • #15
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Случайно минаващ ( преди 1 година )
    52к лева за китайски москвич, руска сглобка с предно и ръчни скорости?!? Направо ми става жал за руснаците. Само за пример какво може да се вземе в този ценови диапазон - за 55к лв. взех VW Passat Alltrack B8 2.0 TDI 190 к.с. 4Motion на 69к км с една година остатъчна гаранция :) С панорама, адаптивен круиз с активен лейн асист и всичките му там глезотийки. Е кой нормален човек би избрал въпросният Москвич при наличие на Западни/Японски алтернативи? Никой нормален, ама като нямат избор - Москве.
  • #14
    2 rate up comment 7 rate down comment
    До №4 ( преди 1 година )
    за това с оръжията може да се поспори, но не искам и да научавам истината от първо лице
  • #13
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    "ще струва минимум 1,6 мляни рубли"..
  • #12
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    1,6 млян-а. Очаквах да са пирожки, ама и в млянове може
  • #11
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Всички са тъй, ВАГ щяха да пускат ID 3 за 25-30 хил, които в последствие се оказаха 35-40
  • #10
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Бай Х ( преди 1 година )
    *** отново се оляха,кой ще купи тая Китайска тенекия,като за тези пари ще си вземеш поне 10 по-хубаво и читави коли от Западни марки !?
  • #9
    15 rate up comment 3 rate down comment
    Кокчо ( преди 1 година )
    Че кой луд ще си купи Москвич ..части марка .. русука зглобка от различни китайски части с не изяснен произход и направена от пияни руснациДемокрацията така деформира Руснака че той се опиянчи ,оглупя и умързеливи.Вибте само какъв провал са в Украйна стават за смях а крадат и Тоалетни чинии котлони Това вече е може би най деформираната нация Най Вероятно Русия ще се разцепи на различни Губернии управлявани от месни феодали и Китай. Япония ще се доберат до Урал.Та Москвичи от части марка ,
  • #8
    21 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Радвам се, че руснаците ще изтестват всички китайски бангии да знаем после ние кои стават и кои не.
  • #7
    22 rate up comment 4 rate down comment
    До #6 Jay ( преди 1 година )
    Карам нова западна кола, не 15г кошник, но защо ли си мисля, че дори 15г е по добра оферта от това на снимката