IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Цената на възродения „Москвич" се оказа по-висока от очакваното

Базовата версия на кросоувъра струва повече от китайските конкуренти

Възродената руска марка „Москвич" обяви официално цените на първия си модел – кросоувър с индекс 3, чието производство стартира по-рано тази есен. Освен това бяха посочени и дилърите, които на първо време ще продават автомобила. Засега те са само в Москва, но догодина моделът ще се предлага и в други градове на страната.


Москвич 3


Стартовата цена на „Москвич 3"  се оказа по-висока от очакваното. При премиерата на модела беше обявено, че той ще струва минимум 1,6 млян рубли (41 670 лева), но всъщност цените са по-високи и започват от 1 970 000 рубли (51 350 лева). Това означа, че кросоувърът ще струва повече от основите си конкуренти - китайските Chery Tiggo 4 и Tiggo 4 Pro, чиито цени стартират от 1,6 млян рубли.

Посочената сума е препоръчана от производителя на модела, което означава, че в шоурума тя може и да бъде още по-висока. В случая тя важи за стандартната модификация, оборудвана с 1,5-литров турбомотор, развиващ 150 к. Той е съчетан с 6-степенна механична скоростна кутия.

В оборудването за модела влизат още волан с електрическо задвижване и контролен блок за круиз-контрол, цифров приборен панел с 10,25-инчов дисплей и екран на мултимедийната система със същия размер, аудио-система с шест високоговорителя и система от камери. „Москвич 3"  е оборудван още с електрическа ръчна спирачка с функция за автоматично задържане.

Трябва да се отбележи още, че новия модел, който всъщност представлява китайски JS4 с различни емблеми, се оказа по-скъп дори от Haval Jolion. Това е един от най-популярните SUV в Русия, след като на местния пазар не останаха автомобили от Западна Европа, Япония, Южна Корея и САЩ. Всички те прекратиха дейността си в страната след нападението над Украйна

0 от 500
  • #6
    7 rate up comment 34 rate down comment
    Jay ( преди 1 година )
    И тук налазили евроатлантически гнясове, плачещи на чужд гроб! Карайте си 15 годишните *** и чакайте чукчите да станат по-зле от вас! И продължавайте да блеете в тв-то и да четете тъпотии в нета! А че този москвич е *** е ясно и на децата!
  • #5
    30 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Ах колко е жалко да паднеш толкова ниско, че сам да изгониш инвеститорите и хората, които знаят как се правят коли и да започнеш да внасяш и сглобяваш от копиращите китайци. Ако руснаците бяха нормални, вече да бяха обесили Путин.
  • #4
    32 rate up comment 8 rate down comment
    факт ( преди 1 година )
    Оказа се , че не само автомобил не могат да направя московитите , ами и с оръжията са на същото дередже !
  • #3
    16 rate up comment 0 rate down comment
    Газко Уазков ( преди 1 година )
    Аз, може и да не съм ***, ама млян рубла не знам какво е!?....Наздуаве, гусин редактор!
  • #2
    34 rate up comment 6 rate down comment
    Мазньо Ватенков ( преди 1 година )
    За мазните ватенки не е много!Тяхното пре ---не тепърва започва.Съдбата на Куба ги чака!
  • #1
    28 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Честито скъпи москвичи (маскирани JS4)...