IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какъв е новият „Москвич“ и струва ли си парите?

Вижте как изглеждат отвътре автомобилите на възродената марка (ВИДЕО)

Първите автомобили от възродената марка „Москвич“ вече напуснаха конвейра на завода, а за първи път Максим Кадаков, главен редактор на списанието „За рулем“, показа на видео как изглеждат колите отвътре.

 

Screenshot 2022-11-29 092927

 

Руснаците сглобяват модели на китайската марка JAC под името „Москвич 3“, оборудван с бензинов двигател (китайски с турбо) със 150 к.с., скоростната кутия е 6-степенна механична или CVT. Размери на новия кросоувър, в чиято основа е моделът JAC JS4, са дължина от 4410 мм, широчина - 1800 мм и височина -1660 мм. Разстоянието между двете оси е 2620 мм.

Плановете на възродената марка са до края на годината да бъдат произведени поне 400 бройки от „Москвич 3“, които ще бъдат пуснати в продажба, ориентировъчните цени ще варират между 27 000 и 33 000 долара.



Максим Кадаков прави констатации в автомобил със средно ниво на оборудване. Отпред е монтиран сензорен екран, на таблото има оборотомер и скоростомер. Под екрана има черен блок за управление на мултимедия, климатичната система. Воланът е мултифункционален и може да се регулира само на нагоре и надолу, седалките са от еко кожа и плат. Кадаков казва, че е висок 186 см и не му достига пространство на шофьорското място.

През 2023 г. трябва да стартира производството и на електрическия кросоувър - „Москвич 3е“, в чиято основа ще бъде китайският JAC E40X. За него са предвидени електромотор, който ще е монтиран отпред и батерия, чийто капацитет не се съобщава официално, но е известен пробегът с едно зареждане – 410 км.

 

Още снимки на „Москвич“ - вижте в галерията

 

 

0 от 500
  • #65
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Marianna ( преди 5 месеца )
    Super
  • #64
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Оксиморон ( преди 1 година )
    Китайски москвич
  • #63
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Гост ( преди 1 година )
    Видях само един съществен проблем - ИЗПОЛЗВАЙТЕ САМО НЕЕТИЛИРАН БЕНЗИН. Е те това е! Край - отказахте ме! ЕС продават само мръсни горива, демек 10% етанол.
  • #62
    4 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Гледам видеото и нищо изненадващо. В целия завод един единствен човек работеше - журналиста. Всички останали или си приказваха или симулираха работа. Имаше един работник хванал висящата отвертка и се въртеше нещо като пумпал. Всички сме виждали поточни линии, всички знаем какво означава комунизъм - един работи всички други стоят и дават акъл!
  • #61
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Дани ( преди 1 година )
    На руснаците само пушкалата им струват.Лада по лиценз на фиатЧайка по лиценз на шевролет.Волга по крайслер...
  • #60
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Боян ( преди 1 година )
    Защо Путин не се вози в Москвич,Лада,...???Защо всички олигарси в Русия не купуват изброените по горе коли "автомобили"???
  • #59
    6 rate up comment 9 rate down comment
    333 ( преди 1 година )
    Смей се на китайците...още някоя и друга година, после ще гледаш европейски коли само в музея. Така се смеехме и на корейците преди време, но сега на много хора не им е до смях.
  • #58
    9 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Тия искат 55 000 за кола, правена в Китай и сглобявана в Русия по време на война, санкции и липсващи части!?!?!?!?!?!? Бягайте надалеч от това! Между другото, в Русия до момента са продадени около 35 бройки. Не е добре.
  • #57
    17 rate up comment 7 rate down comment
    Мазньо Ватенков ( преди 1 година )
    Уф , отдъхнах си.костЯ ,мангото копейкин най- после ще си купи мечтаната съвеЦка "лимузина".
  • #56
    20 rate up comment 7 rate down comment
    До русофилите ( преди 1 година )
    Вие гледате ли видеото в статията? Да руското видео в Юттюб! Какво казва руснака :1.Без французите не можем да пуснем поточните линии в завода.2.Колите се правят изцяло в Китай разглобят се там, пращат се в контейнери тук и се зглобяват с емблема на Москвич!