IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какъв е новият „Москвич“ и струва ли си парите?

Вижте как изглеждат отвътре автомобилите на възродената марка (ВИДЕО)

Първите автомобили от възродената марка „Москвич“ вече напуснаха конвейра на завода, а за първи път Максим Кадаков, главен редактор на списанието „За рулем“, показа на видео как изглеждат колите отвътре.

 

Screenshot 2022-11-29 092927

 

Руснаците сглобяват модели на китайската марка JAC под името „Москвич 3“, оборудван с бензинов двигател (китайски с турбо) със 150 к.с., скоростната кутия е 6-степенна механична или CVT. Размери на новия кросоувър, в чиято основа е моделът JAC JS4, са дължина от 4410 мм, широчина - 1800 мм и височина -1660 мм. Разстоянието между двете оси е 2620 мм.

Плановете на възродената марка са до края на годината да бъдат произведени поне 400 бройки от „Москвич 3“, които ще бъдат пуснати в продажба, ориентировъчните цени ще варират между 27 000 и 33 000 долара.



Максим Кадаков прави констатации в автомобил със средно ниво на оборудване. Отпред е монтиран сензорен екран, на таблото има оборотомер и скоростомер. Под екрана има черен блок за управление на мултимедия, климатичната система. Воланът е мултифункционален и може да се регулира само на нагоре и надолу, седалките са от еко кожа и плат. Кадаков казва, че е висок 186 см и не му достига пространство на шофьорското място.

През 2023 г. трябва да стартира производството и на електрическия кросоувър - „Москвич 3е“, в чиято основа ще бъде китайският JAC E40X. За него са предвидени електромотор, който ще е монтиран отпред и батерия, чийто капацитет не се съобщава официално, но е известен пробегът с едно зареждане – 410 км.

 

Още снимки на „Москвич“ - вижте в галерията

 

 

0 от 500