IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Това ли е електрическият Москвич?

В завода КамАЗ бе заснет китайския JAC Sehol E40X

Шпионска снимка на китайския JAC Sehol E40X в руския завод КамАЗ разбуни духовете в местната преса и провокира въпроси: какво прави този азиатски автомобил там и така ли ще изглежда новият електрически Москвич?

 

JAC Sehol E40X-1Moskvic

 

На фотоса, публикуван в канала RCI News Telegram, JAC Sehol E40X, който е електрическата версия на бензиновия компактен кросовър JAC JS4, няма емблема на решетката, но лесно се разпознава. Машината е с мощност 150 к.с. батерията е с капацитет 55 kWh, осигуряваща пробег от 420 км с едно зареждане.

Според руските медии присъствието на JAC Sehol E40X в завода на KamAZ изобщо не е случайно. RCI News предполага, че работниците на КамАЗ вероятно изучават модела и го тестват. И защо не след това на мястото на китайската табела да бъде поставена такава с руски надпис Москвич...

По план моделната линия на възродената марка Москвич ще включва четири автомобила - седан и три кросоувъра. Такава моделна гама беше обявена по-рано от КамАЗ, който е основният технологичен партньор на проекта. В началото на юли от КамАЗ, по време на среща с кмета на Москва - Сергей Собянин, показаха автомобил, който ще бъде произвеждан на конвейера на столичния завод в близко бъдеще.

 

JAC Sehol E40X-1

 

След това от КамАЗ коментираха, че външният вид на новия Москвич ще бъде различен, а показаните коли „нямат нищо общо с реалните модели, които ще се произвеждат в завода“. Тази година по план трябва да бъдат сглобени около 600 автомобила, 200 от които с електрически двигатели. През 2023 г. заводът, който преди това произвеждаше кросоувъри Renault, възнамерява да увеличи производствения си капацитет до 50 000 автомобила годишно.

Дали ще се изпълни планът, кога и как ще изглежда новият електрически Москвич? Въпросите остават.

 

 

0 от 500