IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нови подробности за Tesla-та за 25 000 долара

Model 2 ще започне да се произвежда през 2025 година

Най-евтиният електрически автомобил Tesla, който ще струва 25 000 долара, ще бъде представен през 2024 година. Тази прогноза обявиха пазарни анализатори от Loup Ventures, цитирани от изданието Teslarati .


Tesla


Очаква се премиерата на най-достъпния модел Tesla да се състои през първата половина на 2024 година, а масовото му производството да започне през 2025 г. По-рано беше съобщено, че колата може да бъде представена през 2023 г., но от Loup Ventures вярват, че това едва ли ще се случи.

Факт е, че Tesla не иска новата електрическа кола да отдалечи клиентите от седана Model 3, който е по-изгоден. Иновацията най-вероятно ще се нарича Tesla Model 2, като още нещо любопитно е, че разработката ѝ се извършва от китайския клон на компанията.

Именно Китай ще се превърне в ключов пазар за модела, въпреки че той трябва да се появи и в Европа. По-рано Илон Мъск каза, че Model 2 ще бъде най-масово произвежданата Tesla - ще се произвежда в тираж по-голям от този на всички останали електрически автомобили на марката взети заедно.

Новата платформа пък ще позволи първоначалната цена да бъде намалена до $25 000. В момента има само едно изображение на модела. Новата Tesla Model 2 е малък хечбек от C-клас с рационализиран дизайн. Основните конкуренти на модела ще бъдат обновените Volkswagen ID.3 и Chevrolet Bolt.

Характеристиките на Tesla Model 2 все още не са известни. Очаква се пробегът на електрическия автомобил да бъде поне 400 км. Интересно е и дали с поскъпването на автомобилите като цяло, цената от $25 000 ще бъде запазена до старта на продажбите.


0 от 500
  • #6
    7 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Почти абсурдно е да се очаква цената да остане 25000 долара. Освен с цената на големи икономии в качеството и/или оборудването. Мъск преди близо 2 години когато го обяви очакваше подобна цена, наред със значително поевтиняване на останалите модели. Уви, не само че нищо не поевтиня, ами дори поскъпна сериозно. В случая дори не бих казал че е поради мечтите на Мъск (каквито той има навика да туитва за да раздвижи акциите), а поради обективни икономически фактори.
  • #5
    4 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Струва ми се че ще е нищо особено тоест няма да прави по милион продажби при наличие на Болт в Америка от 26 500 долара с 400км и 200 коня, BYD Dolphin в Китай с голямата батерия е за 20 000$ с 300 км и 180 коня и прави по 25 хил бройки месечно и разбира се ИД2, Рено 5 и всякакви подобни очаквани в Европа
  • #4
    13 rate up comment 2 rate down comment
    Лудория ( преди 1 година )
    Е, Москвич е бутиков автомобил - 300 бройки произведени. Тесла е автомобил за масите. :)
  • #3
    7 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    ще е два-пъти по евтина от новия масквич
  • #2
    6 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Като прочетох статията извиква въпросът: Мъск знае ли нещо по темата?
  • #1
    10 rate up comment 3 rate down comment
    М даа ( преди 1 година )
    Ако се сещате и от ВАГ щяха да пускат ID. 3 за под 30, после казаха че първите бройки ще са от специална версия с цена около 40 и накрая забравиха да смъкнат цената.