IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ново 20: Миниван от Tesla

Ще се казва Robovan и ще бъде базиран на пикапа Cybertruck

Според източници от индустрията, Tesla работи върху разширяването на моделната си гама и ще представи два нови модела през 2024 година. Те ще представляват електрически миниван, който ще се нарича Robovan.


Tesla миниван


И двата автомобила ще имат еднаква архитектура, като разликата между тях ще е само в конфигурацията на задната част на купето и интериора (товарна и пътническа). Новата Tesla Robovan 2024 ще бъде изградена на базата на пикапа Cybertruck, чиято производствена версия също все още не е дебютирала официално.

Първите изображения на двата американски модела вече се появиха в интернет. Те визуално приличат на камиона Semi, който наскоро направи официалния си дебют и вече се доставя на клиентите. Новият Robovan се отличава с това, че предната част на каросерията е наклонена под същия ъгъл като предното стъкло. Това дизайнерско решение не само визуално удължава колата, но и очевидно подобрява аеродинамиката.


Tesla миниван


В предната част на иновацията има големи фарове, което още веднъж подчертава приликата с камиона Semi. По ръба е инсталирана тънка LED лента, която преминава в метално декоративно покритие покрай страничните прозорци. Подобно на повечето модели на Tesla, представеният Robovan се отличава с плавни форми, което се дължи и на желанието за подобряване на аеродинамиката.

За техническата част на минивана и микробуса не се знае нищо. Може би и двата автомобила ще бъдат оборудвани с два електрически мотора по подразбиране. В същото време дори Tesla не е потвърдила официално планове за пускане на такива модели, въпреки че представители на компанията многократно намекваха за такава възможност.

Ако Robovan все пак се появи на пазара, може да се очаква по-близо до края на десетилетието. Като цяло Tesla е доста бавна в пускането на нови автомобили на пазара. Например, седанът Model S беше пуснат през 2009 г. и оттогава никога не е преживявал мащабна модернизация.


0 от 500