IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте какво става с двигател, чието масло не е сменяно 60 000 км

Моторът на този Seat Leon прилича на сцена от филм на ужасите (ВИДЕО)

Редовната смяна на маслото в двигателя е от азбучните истини за всеки шофьор и автомобил, но се намират и такива, за които този изключително важен момент от обслужването сякаш не съществува. Пореден такъв случай с видео първоначално беше публикуван от потребител на TikTok @cundo110 и включен в компилация, качена в YouTube от канала Just Rolled In.

 

Старо масло

 

Във видеото има няколко различни случая, но особено впечатление прави състоянието на маслото на Seat Leon 1.8 TSI. Собственикът на испанския компактен хечбек потърсил сервиз, след като светнала лампичката за проверка на двигателя.

И когато специалистите отворили двигателя, видели ужасяващата картинка от снимката и видеото - черна вискозна маса, която прилича на някакъв гъст сироп, който някога е бил светло двигателно масло. Тогава собственикът признал, че не е сменял маслото от близо 60 000 км. Не се съобщава в какво състояние е двигателят на Leon-а, но най-вероятно е „умрял“. Във видео компилацията има и други подобни случаи.



Кога да се сменя маслото? Правилото на „златното сечение“ в поддръжката на автомобила е да се прави на една година или на всеки 7000-8000 км до 10 000 км. Някои марки позволяват и повече, но и при тях не трябва да се надвишава препоръчителния от производителя пробег.

 

 

0 от 500