IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Експерти съветват: Не купувайте скъпо масло, а го сменяйте по-често

Някои от производителите на автомобили задават абсолютно неприемливи за интервали за смяна на смазката

Когато собственик на МПС избере да купи по-евтино моторно масло, той не плаща "за марката". Освен това, като прави избор в полза на достъпни моторни масла, той надеждно се застрахова срещу придобиване на фалшификати, които се правят основно за скъпите масла.


масло двигател


В крайна сметка продукт, който е сравнително бюджетен, се оказва по-добър от неизвестен продукт в красива кутия с логото на известен производител. Това е мнението на експерти от независимата петролна асоциация (IPAA).

Имайте предвид също, че евтиното масло може да се сменя по-често. В крайна сметка не е толкова скъпо, колкото в случай на закупено "марково" масло. Факт е, че за много съвременни двигатели производителите на автомобили задават абсолютно неприемливи за специалистите интервали за „подновяване“ на смазочните материали, като някои достигат до 20 000 км.

Ако извършвате операцията смяна на масло два пъти по-често от препоръчаното, дори при използване на по-евтина смазка, тогава моторът само ще ви благодари. В същото време пакетът с добавки също ще се актуализира по-често, което е изключително добро решение за двигателя.

Също така, при всяка смяна на маслото субпродуктите от износването на двигателя се отстраняват от системата за смазване. Наличието на този вид абразив, както знаете, ускорява повредата на триещите се части на механизма. И премахването на тези частици "от обращение" е отново от полза за дълголетието на силовия агрегат.

Следователно преходът към по-евтини масла, но придружен със съкратени интервали на смяна, ще има най-благоприятен ефект върху жизнеспособността на двигателите на автомобилите.


0 от 500