IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Мъск предрече крах на утвърдени автомобилни производители

Някои от тях са много по-близо до фалит, отколкото си мислят, обяви шефът на Tesla

Илон Мъск за пореден път доказа, че има нестандартните възгледи за всички неща, свързани с автомобилите. В Twitter, който вече е негова собственост, шефът на Tesla написа: „Някои утвърдени производители са много по-близо до фалит, отколкото си мислят“.


Илон Мъск


В случая той отговари на друга публикация, публикуван от Фарзад Месбахи - създател на техническо съдържание в YouTube, който говореше за това как тези дни много хора сочат с пръсти към Tesla, въпреки че „повечето други производители на автомобили са на прага на фалита“.

Мъск не посочи кои са тези производители, но позицията му – а именно, че традиционната автомобилна индустрия върви към спад, явно не е променена. Шефът на Tesla рядко казва нещо положително за друг автомобилен производител и единствените електромобили, различни от Tesla, които е хвалил, са Ford Mustang Mach-E и Porsche Taycan.

По отношение на други компании, които в момента изграждат електрически превозни средства, той най-вече прогнозира техния крах, особено когато говорим за стартиращи фирми като Lucid и Rivian, които искат да съперничат на Tesla, като Lucid и Rivian.

Всъщност само преди седмица основателят и главен изпълнителен директор на Tesla изрази мнение, че Lucid ще пропадне, като отново отговори на туит, казвайки, че „не им остава много време на този свят“. Изявлението му дойде, след като ръководството на конкурента отново се опита да убеди тези, които са си поръчали седана Air, ще си получат колата в срок.

В същото време Илон беше критикуван от инвеститорите и акционерите на Tesla, които смятат, че той не е толкова ангажиран с управлението на автомобилния производител, колкото би трябвало, особено след закупуването на Twitter. Вече се чуват и призиви за оттеглянето на Мъск от поста главен изпълнителен директор, за да може да бъде заменен от някой, който да се фокусира изцяло върху Tesla.


0 от 500
  • #3
    11 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    1-ви, ето ти още една народна мъдрост: да спечелиш битка, не значи че си спечелил войната. Колкото и да се реве за електрокари, бъдещето им е доста несигурно и неясно. За момента е предимно поредния хайп, налаган политичеески и затова всеки се опитва да предложи нещо на пазара (или да прибере едни пари)
  • #2
    9 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Нови върхове на мисълта:"особено когато говорим за стартиращи фирми като Lucid и Rivian, които искат да съперничат на Tesla, като Lucid и Rivian."
  • #1
    9 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Стара народна мъдрост - най-добре се смее този който се смее последен. Само до преди пет години когато имаше проблеми с производството на тесла модел 3 и беше само на месец от фалит, абсолютно всички автомобилни производители му се смееха и обясняваха по колко грешен път е тръгнал и че така не се прави.