IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колко време отнема загряването на дизелов двигател през зимата

Експерти посочиха как се разбира, че моторът е достигнал нужната температура

Дизеловият двигател се счита за топъл в момента, в който „парното“ започне да работи - винаги ви съветвам да го определяте на тази основа. Моторите достигат работна температура при 50-60 градуса. При повечето коли при стартиране оборотите се повишават до така наречения режим на загряване, а по-късно падат, например, от 1100-1200 об/мин до 700-800 об/мин.


двигател


Дизеловите двигатели, поради конструктивните си особености, загряват по-дълго от бензиновите. В същото време се препоръчва на всички собственици на автомобили с дизелови двигатели да инсталират подгреватели .

Характеристиките на дизайна на тези двигатели са различни - горивната им камера е направена по различен начин и макар температурата им на горене да е по-ниска, дизеловите двигатели се загряват малко по-дълго. Въпреки това почти никой не загрява съвременните дизелови двигатели, и заради това е добре да има подгревател, който да се включва предварително.

Така , когато водачът се доближи до колата, двигателят му вече е относително загрял от охладителната система, обясняват експерти. Ако нямате такъв то следвайте правилото: През зимата автомобилите с дизелов двигател трябва да се загреят на празен ход, докато парното в автомобила започне да духа топло.


0 от 500
  • #4
    32 rate up comment 3 rate down comment
    Няма шанс ( преди 1 година )
    Съвременен дизел (произведен през последните 7-8 години, няма как да загрее на място, ама не му и трябва ;). Да не говорим че за тези коли отдавна не е мерило дали парното духа топло - просто има реотани във въздуховода на парното и топлото се усеща много бързо.
  • #3
    25 rate up comment 2 rate down comment
    Паунд ( преди 1 година )
    Съвременен коман реил при загряване на место на ниски обороти не задръства ли по бързо катализатора и дпф филтъра?А защо в Австрия подгряване на место е забранено?
  • #2
    24 rate up comment 9 rate down comment
    дедпул ( преди 1 година )
    след половин час и няколко кила нафта на място ще загрее
  • #1
    25 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    И трябва да се седя половин час да го чакам