IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Производителят на емблемите на Mercedes-Benz фалира

Компанията BIA Forst затваря завода си и уволнява служителите

Германската компания BIA Forst, която произвежда емблемите за автомобилите на Mercedes-Benz, обяви, че затваря завода си. Фирмата е обявила фалит още в средата на месеца, а в началото на декември ще уволни всичките си служители.


Mercedes-Benz емблема


Сред причините за фалита са намаляващият спад на продажбите на автомобили, увеличените производствени разходи, както и нарастващите цени на енергия. Компанията вече е демонтирала цеха си за поцинковане, а оборудването на завода е обявено за продажба.

Наред с другата си продукция BIA Forst изработваше голяма част от емблемите, които се монтират вертикално на някои модели на Mercedes-Benz, като S-Class, GLS и Maybach. При други превозни средства голяма звезда с три лъча е разположена на решетката на радиатора.

От Mercedes-Benz обявиха, че компанията няма да остане без емблеми тъй като те се правят и в други предприятия. BIA Forst не е първият германски доставчик на оборудване за автомобили, който фалира през последните шест месеца. По-рано тази есен компанията Borges, която произвежда пластмасови части за автомобили, подаде молба за банкрут.

Сериозни финансови затруднения има и Dr. Schneider – един от най-големите доставчици на детайли за интериора и вентилационни системи. Според германското правителство, в момента съществува огромен от закриване на предприятия в автомобилната индустрия, като на тях е обещана финансова помощ, за да могат да оцелеят.

0 от 500