IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Съдът отряза еколози, които искаха да забранят коли на Mercedes

Германският производител е категоричен, че се бори срещу климатичните промени

Германски съд отхвърли иск от екологична организация, която искаше да забрани на автомобилния производител Mercedes-Benz да продава автомобили с двигатели с вътрешно горене, които отделят парникови газове след 2030 г, съобщава DPA.


Mercedes-Benz EQS


Градският съд в Щутгарт, където е базирана Mercedes-Benz Group, заяви във вторник, че зависи от законодателите да решат какви мерки трябва да бъдат предприети срещу изменението на климата. Подобни решения обаче не могат да бъдат предотвратени от индивидуален иск в граждански съд.

Екологичната група Deutsche Umwelthilfe поиска да бъде наредено на Mercedes-Benz да не продава автомобили с двигатели с вътрешно горене, отделякщи вредни емисии, след края на октомври 2030 г. Освен това искаше автомобилният производител трябва да се въздържа от продажба на нови автомобили с двигатели с вътрешно горене преди тази дата, които биха отделяли общо повече от 516 милиона тона въглероден диоксид.

Представители на Deutsche Umwelthilfe обявиха, че планират да обжалва това решение пред по-висш регионален съд с аргумента, че бездействието на политиците го е принудило да предприеме правни действия.

На свой ред, Mercedes-Benz приветства решението. В изявлението на компанията се казва, че няма съмнение, че защитата на климата е едно от най-големите предизвикателства в човешката история и че компанията стои зад отговорностите си и отдавна е поела курс към климатична неутралност.


0 от 500
  • #9
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    В селото където живееш сигурно има само мерцедеси от преди 40 г само. Не говори глупости ако обичаш!
  • #8
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Largo ( преди 1 година )
    Мерцедес *** си кадят доста знам защото доста често виждам все модели от сой както казват хората и от ауспуха излиза облак мърлящина така,че е истина кво като е правен от германец
  • #7
    13 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Немците се оказват най-големите олита на света. Първо лъжеха за дизелите колко били еко, но се оказа друго. После си затвориха атомните електроцентрали заради екологията при условие, че се водят най-екологичните за производство на електричество и накрая за капак си отварят въглищните централи, за да правят ток и да имат топло. Тези хора са тотално сбъркани. Защо тези еколози не отидат да протестират пред ТЕЦ-овете на ***? Защото са платени от когото трябва и само така действат.
  • #6
    6 rate up comment 2 rate down comment
    До първия ( преди 1 година )
    Мъск ти е фетиш , май ! Щом все за него мислиш дори когато статията е за Мерцедес . Ти да не си от тия дет откраднаха цветовете на дъгата ?
  • #5
    12 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Мерцедеса е V8 тия еко шпеко истории, са за жeндърете. Мерцедес е мъжка марка. А това с тия електрошитни няма да го бъде. За разни малки колички ОК, за баничарки и бусове които бръмчат из града ОК, за градски транспорт ОК. Но за дълъг път си трябва V-осмак.
  • #4
    2 rate up comment 5 rate down comment
    до предния ( преди 1 година )
    Фактите и твоите фантасмагории са коренно различни! Айде сега, ако обичаш, не не обяснявай колко са зле пропаднали Мерцедес!
  • #3
    9 rate up comment 2 rate down comment
    До първия ( преди 1 година )
    А дали не е точно обратното? След като е толкова лесно да се правят електромобили, защо mercedes нямат нито един успешен електромобил? EQC трябваше да е убиецът на тесла модел 3, а се оказа че за първите два месеца не успяха да продадат 52 броя в родна Германия, въпреки че предвиждаха да произвеждат по 1000 бройки месечно. Оказа се пълно пазарно фиаско което за първите два месеца не можа да събере поне оборот да си плати милионите реклама, да не говорим за толкова печалба.
  • #2
    10 rate up comment 4 rate down comment
    Прави са ( преди 1 година )
    Най големите еко защитници немците замърсявят най много то не бяха коли извън нормите дизелгейти въглищни централи а бе нация от критени
  • #1
    16 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Тия гейолози за абсолютни продажни кукли на разни лъжци, като наркомъск и китайците които не могат да правят нормални коли и за това сглабят скейтборди с електромотори, защото са в пъти по-елементарни от колите с двг, но в същото време и в пъти по-ненадежни и доказано скъпи за поддръжка. Това при положение, че имат една проста батерия и също толкова елементарен електромотор, които са супер проблемни. Половината пишман еколози са доказани наркомани и с обратни наклонности. Демек тинята.