IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Производителят на емблемите на Mercedes-Benz фалира

Компанията BIA Forst затваря завода си и уволнява служителите

Германската компания BIA Forst, която произвежда емблемите за автомобилите на Mercedes-Benz, обяви, че затваря завода си. Фирмата е обявила фалит още в средата на месеца, а в началото на декември ще уволни всичките си служители.


Mercedes-Benz емблема


Сред причините за фалита са намаляващият спад на продажбите на автомобили, увеличените производствени разходи, както и нарастващите цени на енергия. Компанията вече е демонтирала цеха си за поцинковане, а оборудването на завода е обявено за продажба.

Наред с другата си продукция BIA Forst изработваше голяма част от емблемите, които се монтират вертикално на някои модели на Mercedes-Benz, като S-Class, GLS и Maybach. При други превозни средства голяма звезда с три лъча е разположена на решетката на радиатора.

От Mercedes-Benz обявиха, че компанията няма да остане без емблеми тъй като те се правят и в други предприятия. BIA Forst не е първият германски доставчик на оборудване за автомобили, който фалира през последните шест месеца. По-рано тази есен компанията Borges, която произвежда пластмасови части за автомобили, подаде молба за банкрут.

Сериозни финансови затруднения има и Dr. Schneider – един от най-големите доставчици на детайли за интериора и вентилационни системи. Според германското правителство, в момента съществува огромен от закриване на предприятия в автомобилната индустрия, като на тях е обещана финансова помощ, за да могат да оцелеят.

0 от 500
  • #12
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Гост ( преди 1 година )
    Винаги са правели качествени неща но преди 20,30 год.после стана мешана скара и всичко стана еднодневки ,нещо като телефоните,3,5 години и на ***..а с емблемите .....ами да искаг от руснаците на москвич емблема или на волга хаха
  • #11
    3 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Лека полека тази индустрия си отива. Определено нещо им куца на немците, и то в това, че още не могат или не искат да приемат факта, че автомобилопроизводството им си отива, както и качеството им.
  • #10
    2 rate up comment 6 rate down comment
    ЗДРАВЕЦ ( преди 1 година )
    По-малко заводи = по-чиста земя и въздух. Брони и емблеми не се ядат.
  • #9
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Диноас ( преди 1 година )
    Да , за съжаление те сами са виновни, изнесоха всички индустрии в Китай и Русия а сега им е кофти... Ми нищо ви няма , нали спечелихте мангизите вече
  • #8
    4 rate up comment 8 rate down comment
    ДТИванов ( преди 1 година )
    До 7.Това ли ти спуснаха от Масква? Егати и жалкаря!
  • #7
    8 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Споко бе, китайците ще им ги правят, както им правят повечето неща по колите. Колко са едни емблеми да им издялкат. Даже може и по-качествени да ги направят и хрома да не се люпи, както при по-старите магарцедеси.
  • #6
    18 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Над 30% от фирмите в Германистан са фалирали или са напуснали държавата. В същото време Шолц е заявил, че ще прави най-голямата армия в Гайропа и е отпуснал допълнителни 100 млрд.? за армията. В същото това време икономиката се срива, затварят предприятия, безработицата расте, сметките на населението са непосилни вече с няколко пъти покачване цените на тока и газа. Гласувани са и 18 млрд за украйна, пълно е с украинци на държавна издръжка. Тоя Шолц ако не го свалят насила ще фалира Германия.
  • #5
    7 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Спокойно - наели са ги да правят българските нови зелени табели за електричките :)
  • #4
    13 rate up comment 2 rate down comment
    /:\ Lancista /:\ ( преди 1 година )
    Мерцедес-Бенц не си произвеждат сами емблемите? О.о
  • #3
    17 rate up comment 5 rate down comment
    Цун Кай Хой ( преди 1 година )
    Правим оргинални мерцедеси, made in china!