IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Прилича на преносима тоалетна, но е зарядна станция за автомобили

ZOOZ Power Booster ще бъде тествана от голяма компания за коли под наем (ВИДЕО)

Инфраструктурата за зареждане на електрически коли с добра мощност е проблем, който е актуален и най-вероятно дълго време ще изпитват ползвателите на електромобили. Особено на места, където има и технически ограничения.

 

zooz-power-booster-2

 

В търсене на решение по тези въпроси в ход е тестване на устройство, което на пръв поглед може и да прилича на типична преносима тоалетна за музикални фестивали, например, но всъщност крие технология, осигуряваща ултра бързо зареждане на електрически превозни средства с максимална мощност 150 кВт, информира Testcoches.

Енергийната кабина ZOOZ Power Booster е на компанията ZOOZ Power и се основава на кинетична енергия, а не на типична система, свързана с мрежа. Проектът вече е в ход и е подложен на публични тестове. В тези енергийни кабини има патентована технология, базирана на инерционни маховици, която позволява извършването на 200 000 цикъла на зареждане и разреждане при висока мощност.


wien-photo


Компанията твърди, че това е най-устойчивото съществуващо решение и с най-нисък въглероден отпечатък, отделящ 23 пъти по-малко въглероден диоксид за всеки един кВт/ч доставена енергия в сравнение с решенията чрез химически батерии.От ZOOZ Power информират, че имат обвързващ меморандум за споразумение с голяма компания за отдаване на коли под наем с присъствие в 100 държави, но засега не разкриват нейното име. И един от основните фокуси е точно осигуряването на енергийна подкрепа на потребители, които трябва да зареждат електрически автомобили с добра мощност на места, където електрическата мрежа не го позволява. Потенциалът на тази технология очевидно позволява да се адаптира към конкретните нужди и на други клиенти.


 

Първият пилотен тест с компанията за коли под наем ще започне през второто тримесечие на 2023 г. и се очаква да продължи 12 месеца. Ако резултатите са задоволителни, от ZOOZ Power уверяват, че ще пренесат продуктите си с кинетично бързо зареждане на други обекти.

Фирмата вече е направила пилотни тестове с Blink Charging, Arko и New York Power Authority в САЩ. И на летището във Виена е внедрена зарядна станция с кинетично захранване, както и в хотел на известна верига в Лайпциг (Германия).

 

0 от 500