IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-продаваните автомобили в света за 2022 г.

Toyota продължава да доминира въпреки производствените проблеми

Японският производител Toyota е лидер по продажби на световния автомобилен пазар, според анализаторите на Focus2move след проучване на данни от 162 държави. През 2022 г. най-популярният автомобил в света си остава Toyota Corolla, продаден в 840 000 копия от януари. Той все още е доста пред другите модели, но в сравнение с миналата година търсенето му е намаляло с 5,6%.

Най-впечатляващи резултати са показали марките, специализирани в електрически автомобили, твърдят анализатори. Китайският BYD, например, се изкачи от 100-то на 19-о място, а неговият електрически седан Qin Plus стана 29-ти, въпреки че преди година беше на 141-ва позиция.

Топ 10 на най-продаваните автомобили на 2022 година (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #21
    3 rate up comment 2 rate down comment
    До долния ( преди 1 година )
    И как направи тези сметки? По моите сметки ако тенденцията се запази и модел у пак има същия ръст като тази година, догодина ще продава над милион бройки и ще е на първо място.
  • #20
    3 rate up comment 2 rate down comment
    q ( преди 1 година )
    От проучването са видни следните неща:Tesla Model Y до края на годината ще е на 3 място. 2023 годна ще е с 2 модела на Tesla на второ и трето място. 2024 г съответно на първо и второ. Още през 2023 ще има автомобил на BYD в топ 10. 2025 BYD вече ще са лидер на класацията.
  • #19
    3 rate up comment 2 rate down comment
    До долния ( преди 1 година )
    Браво! Ти откри америка. А искаш ли да ти кажа още един много интересен факт. Водата е мокра. Ти да видиш не го знаеше нали? Ама какво общо има този факт с бъдещето на автомобилната промишленост? Да не твърдиш, че toyota ще произвежда единствено и само за изброените от тебе страни и ще продължи да продава по 10 милиона автомобила годишно след 2035 година? Ами вярвай си в прогнозите. Моите прогнози казват различно.
  • #18
    6 rate up comment 3 rate down comment
    До долният ( преди 1 година )
    Фактите са следните в Африка Латинска Америка Азия без Китай Океания Мала Азия Евразия и Близкият Изток няма електрички
  • #17
    4 rate up comment 1 rate down comment
    До долния ( преди 1 година )
    Вижда се кой има ментални проблеми. Да си казал нещо по темата, защото темата на статията не съм аз а ти в две последователни мнения говориш единствено и само за мене дори без да ме познаваш. Кажи нещо смислено за тенденцията на продажбите на тесла и toyota. Защото както виждаш аз ти говоря с факти от настоящето и миналото и на база на тези факти точно както преди пет години предполагам какво ще се случи през следващите пет години. За предишните пет години както виждаш познах и вече са реалност
  • #16
    5 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Тесларчо, възбуждаш ли се, като цъкаш минуси и прюсове? Кога получаваш оргазъм най-много, като цъкаш + или -? Хубаво би било да се лекуваш! Менталните ти проблеми са доста осезаеми, а щом се виждат от не специалисти, то нещата явно са сериозни.
  • #15
    7 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Тесларчо, пак си се превъзбудил моето момче. Извади си пръстите от контакта, махни мокрите вестници на които си спал и стига гледа в бъдещето, като врачка от махалата! Влез в реалността и чети какво ти пишат хората за сегашното състояние на нещата, а не да правиш свободни съчинения! Вижда се, че си увреден от електричеството и е нужно адекватно лечение при специалист, а не да ни занимаваш с менталните си проблеми.
  • #14
    5 rate up comment 6 rate down comment
    До долния ( преди 1 година )
    Не се притеснявай. Скоро и япония ще се напълни с китайски електромобили за срам и резил на toyota. А най-големият кеф ще е тесла да вземе да направи една фабрика в Япония и да развие зарядната си инфраструктура и там, точно както направи в столицата на Германия в момента в който volkswagen се чудеше в коя държава от третия свят включително България да изгради новият си завод за да намали разходите. Оттогава Тесла построидва заводаКоито вече работят, а volkswagen продължава да търси място.
  • #13
    4 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Разбирачите пак сцепвате мрака. Но явно няма да разберете, че в Китай за миналия месец електричките имат 35% дял.
  • #12
    11 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Toyota и всички останали!