IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel записа 75 млн произведени коли за 120 години

Юбилейната бройка е спортният кросоувър Grandland GSe

Германската компания Opel празнува постигането на рекорд в своята 120-годишна история, като успя да премине 75 милиона произведени коли за този период. Юбилейната се оказа спортна версия на кросоувъра Opel Grandland GSe, която слезе от конвейера.


Opel Grandland GSe


Германският производител, който е част от концерна Stellantis, само преди дни представи официално plug-in хибридния вариант на кросоувъра, като неговата задача е да увеличи значително интереса към модела. От Opel подчертаха също, че заводът в Айзенах, където е сглобен автомобила, също има празник – 30 години от създаването си.

По-рано тази година германският производител отбеляза още два юбилея – 160-годишнина от създаването на самата компания, както и 40-годишнината на един от най-популярните модели в историята на Opel – Corsa. За този период той е сменил 6 поколения, като от него са продадени няколко милиона.

Opel вече официално обяви, че ще се превърне в изцяло електрическа марка през 2028 г., като компанията усърдно разработва технологии за електрификация и дигитализация на своите модели. Те ще бъдат използвани в актуализирана гама модели на производителя, като един от първите, които предстои да видим, е нова версия на Opel Astra.

0 от 500
  • #2
    1 rate up comment 12 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Слаба работа, Тесла ще ги произведе тия бройки за 2 години и половина след 2030-та.
  • #1
    0 rate up comment 4 rate down comment
    ПежОпел ( преди 1 година )
    Почти сигурно ще стане като със Seat - ще се купуват само разните наточени Cupra, респективно GSe, а останалото ще е ценово неконглокентно и със затихващи функции...