IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel Grandland GSe получи 300 коня и спортен етикет

Новата версия на германския SUV е с два електромотора

Германският производител Opel разширява гамата си от спортни модели GSe. След Opel Astra и Astra Sportstourer, акронимът GSe вече се поставя и на Grandland, чиято нова версия беше официално представена.


Opel Grandland GSe


Германският SUV получава най-мощния задвижващ агрегат, като това е plug-in хибридна система със 300 к.с., комбинирана със специфична визия. Opel Grandland GSe е оборудван със същия двигател като Peugeot 3008 Hybrid4, а именно - четирицилиндров PureTech 1,6-литров турбо двигател, поддържан от два електрически мотор - по един на всяка ос.

От Opel посочват ускорение от 0 до 100 км/ч за 6,1 секунди и максимална скорост от 235 км/ч, както и пробег само на електричество в рамките на 60 км. Промени има и в настройките на шасито и кормилното управление. Добавени са и амортисьори Koni FSD с електронно управление, като така, според производителя, се постига по-спортно и стимулиращо за шофьора изживяване.


Opel Grandland GSe


В допълнение, Grandland GSe може да бъде разпознат по неговите 19-инчови алуминиеви джанти, вдъхновени от тези на концепцията Manta GSe, черния дифузьор и логото GSe на вратата на багажника, докато предният капак може да се предлага и в черно като опция.

В салона Grandland има спортни седалки от алкантара с по-изразени странични подсилвания, за да поддържа пътниците по-добре при динамично шофиране. Останалата част от купето е подобна на тази на другите версии на германския SUV.


Още снимки на спортния Opel Grandland​​​​​​ - вижте в галерията:

0 от 500
  • #6
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Реално е едни 180кс от 1.6 бензин и само в режим спорт може да извади въпросните 300кс (и то само докато опразни батерията). Нито са истински 300кс, нито е екологично, нито е практично, нито е евтино...
  • #5
    2 rate up comment 0 rate down comment
    до fena ( преди 1 година )
    Opel е бил собственост на GM от 30те-години на 20 век до 2019,когато е продаден на пежо...а не както ти казваш преди 30 години...почти през цялото време е бил собственост на GM..никога управлението не е било немско.. все са си били американци...иначе самата марка да
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Вече журналистите ги е срам на такива коли да им пишат цените, абсолютно непродваема кола, ама иначе успех на кост сейвинга с пробутването на едни и същи коли под различни марки подето от Вагените и подобни корпоротивни печалбари.
  • #3
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Това беше откакто ги купиха Французите сега Опел е технооогично десетилетия пред вагенн
  • #2
    1 rate up comment 4 rate down comment
    fena ( преди 1 година )
    Опел е бил германски преди 30 години, от тогава е на ГМ, но и те го продадоха на Пежо Ситроен или ПСА груп. Последно опелите бяха с мотори на Фиат и Исузо, сбиртък. Аз съм имал и опел и фолксваген сега тойота. Мога да кажа че най технологична е фолксваген а най здрава тойота. Опела е гола вода.
  • #1
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Факт ( преди 1 година )
    Опел са Много по добри коли от ФВ