IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel представи изцяло електрически кемпер

Zafira-e Life може да изминава 322 км с едно зареждане

Електрификацията при автомобилите няма как да подмине и специализирани сектори като кемперите. Миналата година Opel и специалистите в областта Crosscamp представиха дизеловия вариант на кемпера, а сега са готови с електрическата модификация Opel Zafira-e Life Crosscamp Flex, информира autoevolution.

 

opel-zafira-e-life-ev-camper

 

Прототипна версия е разработена специално за изложението Caravan Salon в Дюселдорф, което ще продължи до 4 септември. Предлагането на универсалния EV кемпер се очаква да започне през 2023 г.

Според създателите това е перфектният ван за хора, които искат свобода, гъвкавост и преди всичко електрическа мобилност. Електрическият дом на колела е проектиран да преодолее бързо разликата между кемпер и градски автомобил и лесно да превключи от режим на шофиране към режим на живот на открито с възможностите за къмпинг и съответните нужди за удобства в природата.

 

opel-zafira-e-life-ev-camper-2

 

Кемперът е оборудван с две въртящи се на 180 градуса предни седалки, задна седалка, която се превръща в двойно легло, както и допълнително легло за двама в повдигащия се покрив, като по този начин осигурява място за спане на до четирима души. В пакета има и кухненски бокс, който се предлага с газова готварска печка, мивка, охладителна кутия и няколко шкафа за съхранение. Интегрирани са и контейнери за прясна и отпадна вода.

Кемперът се захранва от 75-kWh литиево-йонна батерия, която се намира стандартно в долната част на автомобила, за да спести място. С едно зареждане ще се изминават до 322 км. Осигурена е допълнителна батерия от 95 Ah за захранване на купето - осветление, охладителна кутия или USB входове. Това предотвратява по-голямото изтощаване на задвижващата батерия.

 

opel-zafira-e-life-ev-camper-1

 

0 от 500
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Настоящето е на елек ( преди 1 година )
    Чудесна новина.С малки стъпки и малки батерии, но нека има развитие.Карайте си дизеловите *** и дерзайте.Когато ви накарат да карате електромобили, то ние ще летим с такива.
  • #2
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Оня ( преди 1 година )
    Ха ха ха 322 км. за кемпер. Като за в България - до Приморско и обратно. Я сега си представете, че някой чех тръгне на море, лятото, до България. Смяяяааааааааааааах
  • #1
    8 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Много слабо. С трези "ДО" 322км до никъде не може да стигнеш. Като го натовариш с багаж, да пуснеш климатик/парно, в реални условия пробега ще е 200км. За кемпер батерията трябва да е най малко 150KWh. И задължително 4х4. Иначе на първата поляна, черен път и малко кал дъжд или сняг и си оставаш там.