IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електрически пикап плава със закачена лодка

Rivian R1T показа възможноститте си в езеро в Айдахо (ВИДЕО)

Не са малко случаите, в които виждаме как самонадеяни шофьори газят с автомобилите си пясъци на плажове по различни причини и обикновено си имат проблеми, най-вече със затъване. А някои коли дори и опитват да „плуват“, но неуспешно. За пореден такъв случай, но с коренно различна развръзка, информира Johnchow.



На езерото Bear в Айдахо собственик на електрически пикап Rivian R1T го вкара във водата заради своята лодка. Дали е законно да влиза в езерото е друг въпрос, но този човек е бил поизнервен, защото е трябвало да чака ред на определените за пускането на лодки малко налични яхтени пристанища. И решава сам да се оправи, но очевидно знае какво прави, защото признава, че не му е за първи път.

Bear Lake в Айдахо е популярна дестинация за любителите на лодки, което означава, че за пускането им през лятото може да се чака няколко часа. Но този шофьор се оказа запознат със спецификата на плажа и дъното на плиткото, което е твърдо и няма кал, и реши сам въпроса. Без проблеми направи кръгче във водата и след това му съдействаха за откачването на лодката. Обикновено хората, които са достатъчно смели да опитат подобно нещо, използват силно модифицирани превозни средства или по-често трактори.

 

2022-rivian-r1t.jpg

 

Пикапът R1T е модел на американската стартъп компания Rivian, която е подкрепена от Amazon и Ford Motor. Автомобилът разполага с 4 мотора на всяко колело, а според Engineering Explained това е интелигентна система за задвижване на четирите колела с векторно разпределение, която описва като „Светия Граал на AWD системите“.

Самият водач споделя, че след като е разбрал, че максималната височина за преминаване през вода на R1T е над 43 инча (109,22 см), решил да нагази в езерото. При движението на заден ход той е изключил светлините на ремаркето, така че R1T да не се обърка и да премине в режим на теглене, а също така е настроил режима на Off Road Deep Sand вместо нормалния All Purpose, който дава повече мощност на предните колела.

 

2022-rivian-r1t-steering-wheel.jpg

 

Очевидно, за да изпълни подобна каскада, шофьорът е преценил докъде да влезе, така че водата да не достигне до батерията, двигателите или други критични електрически компоненти. Въпреки добрия край обаче, рискът от подобна авантюрата е огромен.

 

 

0 от 500
  • #3
    2 rate up comment 0 rate down comment
    От 1 ( преди 1 година )
    И затова бих го купил, харесва ми дизайн който е хем футуристичен, хем малко ретро. Дано пуснат и седан. Другите пикапи в момента са ми доста по-грозновати, само го играят натокани, а проходимостта им сигурно е същата. Това, че електричка успя да излезе от вода без да се скапе ведната на място е супер.
  • #2
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Последния Софиянец ( преди 1 година )
    Важното е , че ДВГ умира , и това е лоша новина за държавите бензиностанции
  • #1
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    В началото го помислих за бял вартбург 353. Има прилика в дизайна. И логото на Ривиан е малко като това на Ифа.