IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шефът на Audi подкрепя ограниченията на скоростта и уикенди без коли

Маркус Дюйсман е готов да кара колело, ако магистралите бъдат блокирани

Изпълнителният директор на Audi - Маркус Дюйсман, заяви, че няма нищо против срещу обмисляните ограничения на автомобилите в Германия. Благодарение на тях ще бъдат намалени вредните емисии и ще се ускори прехода към електрически превозни средства.


Маркус Дюйсман


Пред германското издание Süddeutsche Zeitung, топ-мениджърът заяви, че ограниченията на максималната скорост по магистралите в страната е „добра идея“. Дюйсман добави, че ако в Германния бъдат въведени „уикенди без автомобили“, самият той ще седне на велосипед и ще кара по затворената магистрала.

Подобни изявления звучат доста странно от устата на 53-годишния машинен инженер, който е прекарал цялата си кариера си в разработване на двигатели с вътрешно горене. Дюйсман първо работи за Mercedes-Benz, а след това в BMW и в Audi. Тоест, той винаги е бил в премиум-сегмента на автомобилния бизнес, където основните параметри са мощност, скорост и здравина на автомобилите.

Ограниченията скоростта ще се отразят на производствения процес, но Дюйсман не се притеснява да изрази мнението си. Според него, автомобилната индустрия се нуждае от „преосмисляне“. И докато останалите големи компании са решени да продължат да произвеждат автомобили с двигатели с вътрешно горене, от Audi са категорични, че виждат бъдещето си в електричеството.

„Факт е, че цената на електроенергията в Германия и Европа се е повишила в последно време, но ние няма да коригираме новата си стратегия заради това“, казва шефът на Audi. 

0 от 500
  • #5
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Тия не са наред ( преди 1 година )
    Особено това предложение за уикенди без автомобили е просто абсурдно. Повечето хора в Европа само чакат да дойде петък и събота и да отпрашат на някъде с колата. И В българия е същото. Почивните дни има най много трафик по междуградските пътища. Дали ще е на разходка, дали на село, на вилата, на планина, на море, за риба и др. Зависи от сезона и кой какви хобита и интереси има. Хората имат нужда от развлечения. Съвременния живот не може просто да бъде спрян така. Ще падат глави на политици!
  • #4
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Auto Motor und Sport ( преди 1 година )
    Alexander Bloсh- гл. редактор: "Доказа се, че дори неправилното налягане на гумите води до повече въглеродни емисии от неограничената скорост! Още повече е при неправилно каране на газ/спирачки." и още: "Когато се говори за ел. коли трябва да се изчислят и въглародните емисии при производството на ел. енергия, която често надвишава тези при фосилните горива. Бъдещето разбира се е в електричеството но не и при сегашния начин на производство и енергоемкост на батериите."
  • #3
    6 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Много ме кефят предложенията на индивиди живеещи в паралелен свят - политици и разни нпо-та работещи в центъра на града, харчещи чужди пари и със служебни коли.
  • #2
    5 rate up comment 1 rate down comment
    TSLA ( преди 1 година )
    Да, защото дори чисто ново Ламбо изпушва синьо като дава газ. Маслото няма как да се спре да влиза в горивната камера. Дизела... ако е ЕВРО 6, имаш 2 дyпки на резервоара - в едната наливаш нафта, а в другата пикаeш. Изобщо не е за разправяне..
  • #1
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Да разбирам ли че ограниченията на скоростта няма да важат за електромобили?