IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Автомобили на Peugeot и Toyota се крадат с колонка JBL

Устройството струва 5000 евро и се продава свободно на черния пазар (ВИДЕО)

Френската полиция арестува двама заподозрени в кражба на автомобили, които са използвали безжичен високоговорител JBL за престъплението. Разбира се, колонката е модифицирана и вътре е интегриран софтуерен ключ за бързо стартиране, което позволява кражбата да бъде извършена за минута.


кражби


Подобни висоговорители се продават свободно на черния пазар, а като бонус към колонката купувачите получават и линк с видеоклип, който съдържа инструкции за кражба на автомобили. Целият процес отнема не повече от минута. Крадците отключвали автомобилите с високоговорителя, след което се свързвали с мултимедийната система чрез USB кабел и така стартирали двигателя.

Оказва се, че всеки може да си купи такива модифицирани високоговорители в Dark Net („тъмната мрежа“), като устройството струва около пет хиляди евро. В допълнение към самата колона, на всеки купувач се изпраща връзка към обучителен видеоклип, който показва основните етапи на кражбата.



Вече е известно, че с помощта на такъв високоговорител може лесно да се откраднат някои автомобили на Toyota, Lexus и Peugeot. Именно в откраднато Peugeot 208 полицаите са намерили колонка JBL, благодарение на която е извършено престъплението и така полицията е започнала да разплита случаите.


0 от 500
  • #5
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Какво толкова има, най-вероятно както доста части примерно автоматична скоростна са от няколко производителя това важи и за т.нар. системи за защита, вкарва се нов ключ/имобилайзер обучава се колата на него и чао.
  • #4
    12 rate up comment 4 rate down comment
    Хейтър ( преди 1 година )
    Хахахахах пали се през USBПо голяма глупост скоро не бях чел.Абе това да не ви е Да изчезнеш за 60секунди.Вие май наистина нищо не разбирате от автомобили.
  • #3
    17 rate up comment 0 rate down comment
    Иванов ( преди 1 година )
    Не е толкова просто , колкото го представят журналистите и колкото си го представят повечето хора. Почти всички подобни методи, са въпрос на вътрешна информация , открадната и продадена на подходящите хора.
  • #2
    8 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Петре, защо трябваше в два параграфа да пишеш едно и също нещо?
  • #1
    25 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Това че колите с много електроника ще с се крадат чрез електрониката го знаехме. Просто въпрос на време