IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Бившият шеф на Ferrari не хареса Purosangue

Лука ди Монтедземоло счита кросоувъра за „ужасен продукт“

Бившият шеф на Ferrari - Лука ди Монтедземоло, определено има различно мнение за първия кросоувър на марката - Purosangue, който беше представен преди няколко дни. Според топ-мениджъра, от продуктова гледна точка автомобилът е „ужасен“, но пък в същото време пускането му на пазара е оправдано от финансова точка.


Ferrari Purosangue


Ди Монтедземоло припомни, че още по време на неговото управление - през 2011 година, във Ferrari са обмисляли създаването на SUV със задвижване на четирите колела, но вместо това е било решено да се даде приоритет на суперхибрида LaFerrari, чиято цел е била да проправи пътя на техническо развитие на компанията.

Според бившия шеф на марката, сега Ferrari се оказал в ролята на изоставащ автомобилен производител, тъй като преките конкуренти в лицето на Lamborghini, Porsche, Maserati и Bentley имат кросоувъри в гамата си. В същото време, по отношение на дизайна Purosangue е точно обратното на набралото популярност Lamborghini Urus.

„С пускането на подобен автомобил сегашното сегашното ръководство на компанията определено залата на продажбите, а не на развитието на инженеринга. Да, Purosangue ще позволи на Ferrari да достигне ниво на продажби от 15 000 автомобила годишно, но няма да има никакъв принос за техническото развитие на марката“, категоричен е Ди Монтедземол

Първият кросоувър на Ferrari получи 6,5-литров V12 двигател с атмосферно пълнене от суперавтомобила 812 Superfast. Мощността на двигателя е 725 к.с., като той е комбиниран с 8-степенна автоматична скоростна кутия. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3,3 секунди, а максималната скорост достига 313 км/ч.


0 от 500