IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Уникално Ferrari 550 Maranello беше посветено на кецовете на Майкъл Джордан

Италианско тунинг-ателие припомни по нестандартен начин една от най-великите забивки в историята

Италианското тунинг студио Garage Italia Customs, което е собственост на Лапо Елкан, най-малкият внук на бившия главен акционер на Fiat - Джани Аниели, и е специализирано в създаването на уникални автомобили, представи програма за усъвършенстване на купето Ferrari 550 Maranello.


Ferrari 550 Maranello


Тя е посветена на един от най-добрите баскетболисти в историята – Майкъл Джордан, и по-точно на неговите кецове за игра. Те бяха създадени именно в чест на Въздушния, както е известен легендарният играч на „Чикаго Булс“ и се превърнаха в един от най-успешните модели на компанията Nike в историята.

Факт е, че двукратният олимпийски шампион и 6-кратният шампион на НБА - Майкъл Джордан, стана икона на своя спорт. Той обаче прослави не само баскетбола, но и маратонките Nike, като компанията дори създаде специална марка Air Jordan, посветена на играча. През годините бяха пуснати много емблематични кецове, един от които е Air Jordan 3 в цвят White Cement. Обувката стана известна със снимката, на която се вижда как Майк лети във въдуха, за да забие, като преди това е скочил от зад линията за наказателни удари.


Ferrari 550 Maranello


Всичко тома накара Garage Italia Customs реши да посвети един личните автомобил на легендарния баскетболист на този момент. Бялото купе получи шарка върху каросерията и джантите, съответстваща на цвета на маратонките, поставени се и игрови номера на Майкъл Джордан (23), логото на неговия отбор „Чикаго Булс“ и множество други препратки към баскетболната история на собственика на спортния автомобил.

Основната характеристика на автомобила беше дизайнът на задното стъкло, което е едновременно стилизирано като баскетболно табло и табло с резултата с времето на мача. На стъклото, със същия шрифт като на истинския хронометър, е посочено времето „06.6“ - именно в този момент Джордан прави една от най-известните забивки в историята.


Още снимки на уникалното Ferrari - вижте в галерията

0 от 500