IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Бившият шеф на Ferrari не хареса Purosangue

Лука ди Монтедземоло счита кросоувъра за „ужасен продукт“

Бившият шеф на Ferrari - Лука ди Монтедземоло, определено има различно мнение за първия кросоувър на марката - Purosangue, който беше представен преди няколко дни. Според топ-мениджъра, от продуктова гледна точка автомобилът е „ужасен“, но пък в същото време пускането му на пазара е оправдано от финансова точка.


Ferrari Purosangue


Ди Монтедземоло припомни, че още по време на неговото управление - през 2011 година, във Ferrari са обмисляли създаването на SUV със задвижване на четирите колела, но вместо това е било решено да се даде приоритет на суперхибрида LaFerrari, чиято цел е била да проправи пътя на техническо развитие на компанията.

Според бившия шеф на марката, сега Ferrari се оказал в ролята на изоставащ автомобилен производител, тъй като преките конкуренти в лицето на Lamborghini, Porsche, Maserati и Bentley имат кросоувъри в гамата си. В същото време, по отношение на дизайна Purosangue е точно обратното на набралото популярност Lamborghini Urus.

„С пускането на подобен автомобил сегашното сегашното ръководство на компанията определено залата на продажбите, а не на развитието на инженеринга. Да, Purosangue ще позволи на Ferrari да достигне ниво на продажби от 15 000 автомобила годишно, но няма да има никакъв принос за техническото развитие на марката“, категоричен е Ди Монтедземол

Първият кросоувър на Ferrari получи 6,5-литров V12 двигател с атмосферно пълнене от суперавтомобила 812 Superfast. Мощността на двигателя е 725 к.с., като той е комбиниран с 8-степенна автоматична скоростна кутия. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3,3 секунди, а максималната скорост достига 313 км/ч.


0 от 500
  • #11
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Propov ( преди 1 година )
    Пазарът е пълен с богати ***. И това е резултатът. Правиш олигофренска кола защото ти трябват парите на тия първенюта. Но в момент, в който Ферари се излагат и във Ф1 и да пуснат такова извращение...това е самоубииство с двуцевка. Колата няма да я коментирам, предполагам е много добра. Но спринтьор с ботуши - просто е много глупава идея. Порше, Ламбо и Астън Мартин бяха натиснати от господарите си , но Ферари нямат нужда от бързи пари. Ще им излязат скъпо.
  • #10
    1 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Не приказшай глопости пикапите са най/функционалните маяини ешър за разлика от немските недоразуменич ес классе 7/ме серие и тн.
  • #9
    5 rate up comment 5 rate down comment
    До #6 ( преди 1 година )
    Краварите го правят това нещо отдавна. Наричат камионите си пикапи. И съсипват климата с тях. Без да имат някакви ограничаващи стандарти. Което е странно. Нас ни съсипват с евростандарти, за краварите такива няма.
  • #8
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Първо, по начало Фераритата са малки коли. Идеята е била да бъдат като оси, малки, бързи, маневрени и жилещи. Всички класически Ферарита са такива. Джипката изглежда уродливо на фона на всичките им модели, но пак е по-добре от тюфлека урус. На фиат чйкййката където ще я пускат в производство обаче чупи рекордите по уродливост.
  • #7
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Кошмара на ламборджини
  • #6
    13 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 1 година )
    След като всички започнат да карат СУВ, очаквам към 2025 някоя марка да пусне камион за лично превозно средство. Ще излезнат тестове, че при сблъсък на камион със СУВ камиона е по-добре. Ще се рекламира, че гледаш другите от високо. 2027 ферари ще кажат, че никога няма да правят камиони. 2030 ще излез първия Ферари камион. Тарикатите ще карат скъпи магистрални влекачи, а ние бедни - самосвали
  • #5
    8 rate up comment 1 rate down comment
    До долния ( преди 1 година )
    А твоето писане прилича на неграмотен първокласник.
  • #4
    2 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Хах ... то тва прилич на ... Все едно някой 18 годишен е направил пара от далавера, отишал е в някой гараж дето "тунигоат" и е изсипал маса пари, данаправят Астрата на баща му "приличнна" ... АХАХАХХАХАХАХ
  • #3
    11 rate up comment 0 rate down comment
    Chicho_Ficho ( преди 1 година )
    За съжаление ще е хит. Колкото и да са ербап от Ферари, няма как да пропуснат да вземат тия къси няколко стотин мили. Колата сигурно в хубава, но е пълно извращение на цялата идея на Ензо Ферари.
  • #2
    14 rate up comment 1 rate down comment
    До 1 ( преди 1 година )
    Даже ще се избият да го купуват. Както стана с Кайен или Урус.Дебелаците не могат да се напъхат в класическо Ферари!