IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Знаете ли колко струва двуцветната боя за BMW 7-Series

Германският производител обясни защо цената е толкова висока

Новото BMW 7-Series (G70) дебютира през пролетта на тази година и веднага предизвика доста спорове заради дизайна си – най-вече заради огромната решетка на радиатора. Луксозният седан обаче получи и доста похвали, като някои от тях бяха заради добавянето на двуцветна палитра на каросерията.


BMW 7-Series два цвята


Досега подобно решение можеше да се види при суперлуксозните модели от марките Rolls-Royce и Maybach. Явно с подобно решение баварците искат да демонстрират, че техните автомобили са не по-малко престижните. Неговото осъществяване обаче не е никак лесно и отнема доста време.

За да нанесат двуцветна боя, германските инженери е трябвало да овладеят нов процес. Тук наред с автоматизацията има и ръчен труд. В резултат на това специалистите отделят повече време за такава работа. Боядисването на автомобил в един цвят отнема по-малко от 10 часа, изборът на двуцветен цвят добавя още няколко часа. Вторият цвят се покрива не от автоматизирана машина за боядисване, а ръчно. Оттук и допълнителното време.


BMW 7-Series два цвята


От BMW твърдят, че купувачите на автомобили, боядисани в два цвята, не могат с докосване да различат двата нюанса. Това е постигнато благодарение на прозрачен слой, който се нанася последен и създава перфектен преход от един цвят към друг.

За двуцветно BMW 7-Series обаче клиентът трябва да доплати 12 000 долара, като списъкът с предложения не е голям - двуцветен черен сапфирен металик и двуцветен оксидно сив металик.

0 от 500
  • #6
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Miron ( преди 1 година )
    До #5: Новата 7-*** серия представена преди няколко месеца, включително и в БГ е точно упоменатото в статията G70. Снимката поместена в същата статия е на предния модел G11 във фейслифтовата му версия.
  • #5
    8 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    2-ри снимката е от актуалнта серия на 7. Нова с големите "ноздри", тепърва излиза. Но не е по-хубава, ако ще и 5 цвята да си сложат. След Е38, всичко е леж и кич.
  • #4
    15 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Ролс Ройс за 2000-3000 лева не може да си купиш, а БМВ и Мерцедес можеш! Толкова за престижността на БМВ и Мерцедес!
  • #3
    14 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Тези по колко хиляди вземат на час? Нали уж добавя няколко часа, пък цената все едно лично генералния директор го е боядисвал, докато жена му те прави бибитка
  • #2
    15 rate up comment 0 rate down comment
    Miron ( преди 1 година )
    Поне да бяхте сложили актуална снимка на новата 7-*** серия.
  • #1
    17 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Въпрос на манталитет. За едни 15 000 долара за автопилот им се струват много, а други без проблем плащат 12 хиляди долара за цвят на боята.