IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Знаете ли колко струва двуцветната боя за BMW 7-Series

Германският производител обясни защо цената е толкова висока

Новото BMW 7-Series (G70) дебютира през пролетта на тази година и веднага предизвика доста спорове заради дизайна си – най-вече заради огромната решетка на радиатора. Луксозният седан обаче получи и доста похвали, като някои от тях бяха заради добавянето на двуцветна палитра на каросерията.


BMW 7-Series два цвята


Досега подобно решение можеше да се види при суперлуксозните модели от марките Rolls-Royce и Maybach. Явно с подобно решение баварците искат да демонстрират, че техните автомобили са не по-малко престижните. Неговото осъществяване обаче не е никак лесно и отнема доста време.

За да нанесат двуцветна боя, германските инженери е трябвало да овладеят нов процес. Тук наред с автоматизацията има и ръчен труд. В резултат на това специалистите отделят повече време за такава работа. Боядисването на автомобил в един цвят отнема по-малко от 10 часа, изборът на двуцветен цвят добавя още няколко часа. Вторият цвят се покрива не от автоматизирана машина за боядисване, а ръчно. Оттук и допълнителното време.


BMW 7-Series два цвята


От BMW твърдят, че купувачите на автомобили, боядисани в два цвята, не могат с докосване да различат двата нюанса. Това е постигнато благодарение на прозрачен слой, който се нанася последен и създава перфектен преход от един цвят към друг.

За двуцветно BMW 7-Series обаче клиентът трябва да доплати 12 000 долара, като списъкът с предложения не е голям - двуцветен черен сапфирен металик и двуцветен оксидно сив металик.

0 от 500
  • #16
    0 rate up comment 0 rate down comment
    До #4 ( преди 1 година )
    Абе *** от онзи ден, ти не знаеш ли, че Ролс Ройс е собственост на БМВ? ... Чети преди да пишеш. Ограмотявай се. После пиши. Не бъди обект на подигравки. Мисли !
  • #15
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Al ( преди 1 година )
    ... не могат с докосване да различат двата нюанса ... Колко мъка има по света!
  • #14
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Газко Уазков ( преди 1 година )
    Литър с ксерали (последно поколение бояджийски кристали) с 3Д ефект е около 700-800 евро. Направете си сметка какво дране има с тези 12000 отгоре!
  • #13
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Penjabito ( преди 1 година )
    трябва да можеш да караш а не да приказваш. никой не е карал Баварец зимата ама твърди че не върви. смешници
  • #12
    0 rate up comment 3 rate down comment
    Largo ( преди 1 година )
    Баварец комплексарец , никога не бих взел *** от тая марка а защо ами поради много причини особенно когато завали сняг и е пълен електронен *** барабар с Мерцедес ***
  • #11
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Има едно в София.
  • #10
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Още по добрия вариант е вместо да се боядисва да се облепи с фолио. Колата се запазва в перфектно състояние и винаги фолиото може да бъде сменено или премахнато. Доста хора го правят сега.
  • #9
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Хаха ( преди 1 година )
    Щом има *** да дават плаща..... Хората за 12 000 долара си купуват цели коли. Тия искат толкова за една боя дето я има 5 квадратни метра я не и се прави за няколко часа? Не е произведени на изкуството. Обикновена боя е. Ако клиента иска два цвята и има акъл ще си я купи едноцветна и ще я даде на професионален бояджия да му направи за 3 пъти по малко пари и даже ще има по голям избор от цветове. За тази площ долу горе ще е 2000 долара боята и още толкова за работата.
  • #8
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Карам е90 ( преди 1 година )
    Полека-лека преминаването от БМВ към РР визия става реалност. Първо започнаха с решетката отпред, тесните правоъгълни фарчета, сега и това. Забелязах го преди няколко години, вече съм убеден на 100%. Само не знам защо го правят, при положение, че вече има РР и само преповтарят вече измисления стил.
  • #7
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Пропов ( преди 1 година )
    При цена на колата над 100 хил. евро тия няколко хилядарки не се усещат. А и за клиентите на такива стоки цената е формалност от второстепенно значение.