IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW показа боя, която сменя цветовете си

Функцията се задейства с натискане на бутон в автомобила (ВИДЕО)

Изложението за потребителска електроника CES стартира, като един от най-забележителните експонати на него е BMW, което сменя цветовете си. В случая това електрически кросоувър iX, оборудван с иновативна технология за боядисване.


BMW боя


Любопитното е, че в BMW не разкриват подробности за новия тип боя, която е използвана. Съобщава се единствено, че „технологията, която променя външния вид на превозното средство се задейства с натискане на бутон в салона“.

Видео с кросоувъра се появи почти веднага в интернет, като то показва iX, боядисано в обикновен нюанс на тъмно сиво, което внезапно променя цвета си в бяло. След това боята започва да преминава от бяло в сиво, като всичко изглежда толкова нереално, че може да бъде взето за зрителна измама.



Засега от BMW не разкриват и дали ще предложат новата технология на серийните си модели или тя е разработена с цел показване на възможностите на технически отдел на компанията. Човекът, заснел видеото, твърди, че боята е много чувствителна към температурата и в BMW са подготвили резервно превозно средство, ако показаното iX пострада от топло или студено.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500
  • #5
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Карам е90 ( преди 2 години )
    Каквото и да си говорим друга кола не може да променя цвета си. Тоест - другите имат да догонват в това отношение.
  • #4
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Селянин ( преди 2 години )
    Малко безсмислено, те 90% от BMW-тата са черни. То едно BMW ако не е черно, с черни джанти все едно е половин BMW
  • #3
    0 rate up comment 2 rate down comment
    край ( преди 2 години )
    Мдааа. Така ли ще стигнете тесла, Хюндай и Киа.
  • #2
    1 rate up comment 4 rate down comment
    пропов ( преди 2 години )
    БюрократеТи явно знаеш повече от хората в БМВ.Щом казваш че техния труд е леко безсмислен. От БМВ определено търсят винаги нестандартното. С което пък провокират и то доста успешно. БМВ никога не са привличали клиенти с консервативно мислене. Тях ги оставят на Мерцедес.
  • #1
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Бюрократа ( преди 2 години )
    Освен, че е нестабилна разразботката е и силно нелегална в белия свят. Би могла да се приложи само в някои външни акценти на колата, готино но не чак толкова..