IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Британец позлатява старо BMW вече 16 години

Доработките по седана тепърва ще се увеличават (ВИДЕО)

Много фенове на автомобилите знаят, че след като започнат да правят подобрения по колата си, е много трудно да спрат. Такъв е случаят с Колин Бейкър, който си купува старо BMW M535i (E28), като процесът по тунинговане на машината продължава вече 16 години.


BMW M535i


Амбицията на британеца е да превърне колата в истински шедьовър и до момента той се справя. Произведеният през 1985 г. спортен седан е боядисан в уникалния лилав цвят Amethyst, който присъстваше в палитрата на BMW Motorrad през 80-те години на миналия век.

Всички хромирани елементи – кантове на прозорците, светлини, странични прагове, решетка на радиатора и дори болтовете на колелата, са покрити с чисто злато.


Още снимки на автомобила - вижте в галерията:


Целият интериор на бавареца е променен, като за целта е използвана алкантара. Под капака се е появил турбодвигател с мощност 500 к.с., като неговите видими детайли и турбината също са позлатени (до момента Колин е похарчил над 6000 лири само за златото по колата).

Колин Бейкър дори не мисли да спре дотук. Той се готви в близко бъдеще да постави втора „златна“ турбина. В багажника има бутилки с азотен оксид, но те все още не са свързани към системата.


Снимка и видео: YouTube

0 от 500