IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте Toyota Corolla, която е изминала половин милион километра

Този автомобил е каран всеки ден в продължение на 53 години

Японски медии публикуваха историята на 77-годишен местен жител на име Асада Шого. През 1969 г. тогавашният 24-годишен мъж харчи две пълни заплати, за да си купи E10 Toyota Corolla. Оттогава собственикът кара колата всеки ден, като за 53 години тя е изминала 563 000 км, което е сравнимо с 14 обиколки на света.


Toyota Corolla


След като купува колата, Асада Шого я използва колата както за всекидневни пътувания, така и за да прави впечатление пред жените. Така благодарение на своята Corolla японецът се запознава с бъдещата си съпруга, с която след това отива на сватбено пътешествие. В същата кола мъжът закара жена си в болницата за раждането на дъщеря им.  Любопитното е, че години по-късно историята се повтаря, като със същата кола от болницата е изписана дъщеря му, след като е родила внучката на собственика на автомобила.

След 53 години тази Corolla е изминала 563 000 километра. Въпреки огромния пробег, колата е в отлично състояние. Собственикът каза, че през цялото това време е ремонтирал колата само с оригинални резервни части, които понякога трябвало да чакат по няколко месеца за тях.

Повече от половин век по-късно мъжът решава да отдаде почит на семейното возило, като изпраща колата в музея на японската марка, който ще отвори врати през 2024 г.


0 от 500
  • #12
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Библиотекаря ( преди 1 година )
    Абе хора, четете книги, за да имат шанс поне децата ви да живеят в нормална държава. Като гледам как разсъждавате ми се повдига.
  • #11
    14 rate up comment 0 rate down comment
    Fury ( преди 1 година )
    Ами в България Шевролетите Калос при таксиджиите изкараха до 700 к. км! Да не говорим за Тикото от първите години на демокрацията. Всички кремави коли в Българи, бивши таксита от Германия са над 500 к. км
  • #10
    15 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    То в БГ-то всеки премиум дизел на над 10г е на повече от половин милион. Всичко на горубляне е от фирми на много километри и тука се закърпва и върти на 160к до 180к. Ако е 5г задължително е на 120к и се обясняват как понеже човека си я карал и затова е потдържана топ, а тя на 550к и с накладки джапан партс......
  • #9
    1 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Дъет гни лоч и Рено 5 ги прави и Рено 4 просто не се изтъквят като жълтите
  • #8
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Клопка ( преди 1 година )
    Това не е много.Множко Сани годините.Но все пак рекорда за най-много изминати км. е на VOLVO
  • #7
    7 rate up comment 22 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Гаранция, че има много повече Мерджани на по Един милион км, отколкото некви японки на Половин!!!
  • #6
    12 rate up comment 5 rate down comment
    Вин ( преди 1 година )
    По интересно ми е, тенекиите не са ли сменяни?! Японките от него време, въобще не блестяха с добро антикорозионно покритие и това добре се знаеше от първите, докарани предимно от моряци бройки директно от Япония!
  • #5
    16 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    старите коли са си всъщност ЗДРАВИТЕ коли
  • #4
    17 rate up comment 0 rate down comment
    Mazda3 ( преди 1 година )
    Смятам че тайната е в изпозването само на оригинални авточасти ...
  • #3
    7 rate up comment 25 rate down comment
    Glog ( преди 1 година )
    В интерес на истината не съм видял много читави японски коли над 200000км в БГ. Имал съм почти всияко от там с изключение на Хонда. Надеждни коли са, но пък чак толкова суперлативи не мисля , че си заслужават. Вътре евтинко, а от към двигател и екстри обикновенно слабичко. Дори и Лексуса ми, чисто нов, в сравнение с едно ВолВо XC60 изглеждаше евтинко! На върха на всичко бухаме и 20% за държавата като нова....Безмислена работа!