IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda CRX навъртя над 1,6 млн километра с оригиналния си мотор

Колата е в безупречно състояние, твърди дилър на марката от Тампа Бей

Спазването на строг график за поддръжка на автомобила не гарантира дълголетието му, но със сигурност не вреди. Редовната смяна на масло и на други консумативи могат да помогнат за удължаване на живота на превозното средство и съответно за постигане на огромен пробег.


Honda CRX


Едно от доказателствата за това е тази Honda CRX Si от 1991 година, чийто пробег е над милион мили (1,6 млн километра). Тя е собственост на дилър на японската марка в Тампа Бей (Флорида), като е изложена в салона на търговеца.

Машината попада при дилъра през 2015 година, като по това време нейният пробег е 1 002 473 мили. Стикер на предното стъкло показва, че колата е навъртяла още една миля. Това е изумително разстояние, което се равнява на преминаването от Земята до Луната и обратно два пъти.


Honda CRX


Автомобилът все още има оригиналния си интериор, въпреки че предишният собственик е боядисал каросерията преди 9 години. Според дилъра, колата все още е с оригиналните си двигател и трансмисия - 1,6-литров със 105 к.с. и 5-степенна механична скоростна кутия.

Дилърът от Тампа няма намерение да продава колата, а да я показва като напомняне, че не е нужно да се отървете от кола, само защото е навъртяла огромен пробег.


Honda CRX

Снимки: Honda

0 от 500
  • #23
    2 rate up comment 0 rate down comment
    hitachi7403 ( преди 2 години )
    Боли ви,боли ви и то много.Гледам ви физономиите в сервиза като ви казват цената за ремонта.Гледате като *** и почва едно"ама не може ли да се направи нещо по евтино да излезе...".Ами не може нищо да се направи.Така са направени вече автомобилите,че докато го караш да платиш още един.Та за това правете се на големи баровци пред кифлите,но не ги вземайте с вас в сервиза за да не ви виждат в състоянието което изпадате пред приемчика.
  • #22
    4 rate up comment 1 rate down comment
    И.а ( преди 2 години )
    Това го правеше и Мерцедес преди джендърксите турбин двигатели и евронорми евро 7 евро 8 и тем подобни.
  • #21
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Чук ( преди 2 години )
    Яко подаване на газ...ха ха
  • #20
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Чук до 18 ( преди 2 години )
    "богат" отстъпката" от 30 %ти изчезва при първото от ежеседмичните ти редовни посещения на сервиза на немски "премиум" освен това кат бонус ставаш силно религиозен , след като получиш фактурата със готината бележка, че за пореднотото избушване на трошляка не се признава гаранцията...а ставаш направо папа при смяна еерига, скоростна кутия и цял двигател при същите условия))....ние "бедните" нямаме пари да плащаме разтеглена верига при всяко як
  • #19
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Официален дилър ( преди 2 години )
    За над 30% отстъпка на нов автомобил може да си мечтаеш.
  • #18
    2 rate up comment 16 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Пояснение за селчака долу - богатите не ги караме колите по 5-10 години, максимум 3.След това ви ги набиваме на същата цена на която сме ги купили, понеже на нас ни дават отстъпки над 30%, особено ако смениш примерно БМВ с Ауди се разтапят.
  • #17
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Като му сметна цената на бензина на този и припадам.
  • #16
    17 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Някои хора наистина са големи комплексари- като слязат от 15-годишния премиум в калта пред панелката и дежурните алкохоляги с кенчета вземат да цъкат с език и нашия герой изпитва духовно-физически оргазъм , съпоставим единствено с хващането на господа за шлифера. А като идеш в Германия на летището половината таксита са нови Е-класи.
  • #15
    14 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Това е кола за ентусиасти и ценители не комплексари с чалгарски манталитет ! Визирам номер 12ти шпек...
  • #14
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Тоя па ми сравнява с класа с ретро хот хеч.. Аман от комплексари!