IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda CRX навъртя над 1,6 млн километра с оригиналния си мотор

Колата е в безупречно състояние, твърди дилър на марката от Тампа Бей

Спазването на строг график за поддръжка на автомобила не гарантира дълголетието му, но със сигурност не вреди. Редовната смяна на масло и на други консумативи могат да помогнат за удължаване на живота на превозното средство и съответно за постигане на огромен пробег.


Honda CRX


Едно от доказателствата за това е тази Honda CRX Si от 1991 година, чийто пробег е над милион мили (1,6 млн километра). Тя е собственост на дилър на японската марка в Тампа Бей (Флорида), като е изложена в салона на търговеца.

Машината попада при дилъра през 2015 година, като по това време нейният пробег е 1 002 473 мили. Стикер на предното стъкло показва, че колата е навъртяла още една миля. Това е изумително разстояние, което се равнява на преминаването от Земята до Луната и обратно два пъти.


Honda CRX


Автомобилът все още има оригиналния си интериор, въпреки че предишният собственик е боядисал каросерията преди 9 години. Според дилъра, колата все още е с оригиналните си двигател и трансмисия - 1,6-литров със 105 к.с. и 5-степенна механична скоростна кутия.

Дилърът от Тампа няма намерение да продава колата, а да я показва като напомняне, че не е нужно да се отървете от кола, само защото е навъртяла огромен пробег.


Honda CRX

Снимки: Honda

0 от 500
  • #3
    37 rate up comment 2 rate down comment
    Носталгия ( преди 2 години )
    Ще ги търсим тези машини. На Ауди кю8, 3.0тди, за 81 000 км., и смениха два пъти разпределителен вал, в момента е на 123 000 и ще се сменя пак. При положение, че колата се кара в Германия, 90% по аутобан и не обичам да карам бързо, максимум с около 150. Оказа се обаче, че този мотор, от 2017г., дава много ядове и то главно такива. Приемчика ми обяснява, че уж от тази година е оправен проблема, но като гледам колко пъти го ремонтират, се съмнявам. По форуми гледам, че това е масов проблем за него
  • #2
    23 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Еми нормално, хондата една снежинка не е видяла през живота си... Два Civic-a съм имал, модели от 1989г. и 1991г. и в един момент не беше останал метал по тях, да се хване кръпката. Инчаче и те щяха да изкарат по милион километри...
  • #1
    20 rate up comment 10 rate down comment
    Сашо ( преди 2 години )
    Много волги - таксита навъртаха такъв километраж.