IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Щурвалът на Tesla Model S се оказа с ужасно качество

Революционният волан се разлепва само за няколко месеца

Собственици на електрически автомобили Tesla се оплакаха от нов дефект - революционният U-образен волан, който активно се защитава от изпълнителния директор на компанията Илон Мъск, се оказа с много лошо качество.


Tesla волан


Воланът породи породи много съмнения относно удобството и безопасността му по време на премиерата на актуализирания Model S, а сега се появи и нов проблем. Собственици на Tesla масово публикуват в социалните мрежи снимки на волана с обелено покритие, като дефектът се е проявил скоро след закупуването на колата.

Един от потребителите съобщава, че след 38 600 км пробег на своята Tesla Model S Long Range e открил голямо парче тапицерия, което се е отлепило от една от ръкохватките на волана. Собственик на топ-версията S Plaid, чийто пробег е наполовина по-малък, и друг клиент, който е успял да навърти само 6500 км на луксозния си седан, също разказват за подобен проблем.

Всички те се оплакват от лошото качество на изработка на волана. Във форума teslamotorsclub недоволните собственици на автомобили твърдят, че материалът изглежда евтин и се отлепва няколко месеца след покупката, дори след като не е влизал в контакт с часовници, пръстени и други метални предмети. Мнозина изразяват съжаление, че от Tesla не им предложиха кожен волан, дори и срещу доплащане.

„Моят Plaid е на малко повече от два месеца и това е вторият волан - първият беше сменен по гаранция. И отново се сблъсках със същия проблем. Tesla наистина е подобрила колата по много начини, но това е огромна крачка назад. Не разбирам защо използват толкова евтин материал върху кола на стойност над 130 000 долара “, написа един от потребителите на форума.


0 от 500
  • #19
    1 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Знаех си аз, че още не разбирате парниковия ефект, нито инфрачервеното излъчване, нито eлектромагнитно излъчванe. Никога няма и да разберете.
  • #18
    3 rate up comment 3 rate down comment
    К. ( преди 1 година )
    Карам на ток в града не за да спасявам планетата от "климатичните промени", а за да не замърсявам въздуха, който всички дишаме, с вредни за човешкия организъм вещества - серни и азотни окиси, твърди частици и тежки метали... Климатичната измама е най-големият враг на чистия въздух в градовете. Парите отиват за тоя, дето духа, вместо за пречистване и запазване на въздуха чист!
  • #17
    4 rate up comment 2 rate down comment
    До топлопитек 15 ( преди 1 година )
    Можеш ли да ни кажеш какво е %-ното съдържанието на СО2 в атмосферата?
  • #16
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Турбо ( преди 1 година )
    Качество на Тесла е теслъ.
  • #15
    4 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Нефтопитеците сте на нивото на ***. Някога ще загреете ли дори парниковия ефект?
  • #14
    8 rate up comment 6 rate down comment
    Q ( преди 1 година )
    Ама и тинтирито тая вечер е в разгара си. Най- после нещо тъпо и в Тесла. С Елън или без електрическите коли са бъдещето. Китайците- най- големият пазар на нови коли го искат и ще стане. Никой не иска милиони димящи и ревящи глокници, на едно място заедно с десетки милиони жители - замърсяването на въздуха е чудовищно. Да не говорим за шумовото замърсяване. Електромобилите могат да имат и недостатъци, но поне с тях не се замърсява директно в големите градове.
  • #13
    2 rate up comment 21 rate down comment
    TSLA ( преди 1 година )
    Който иска хиперкола 4х4 1200 коня за джобни пари, няма да мрънка кат г-ца. Като не му отърва - остреща Бугати за 2 милиона. Обаче да се готви да отваря чувала с оправдания: ама бууста не е наред, ама не е мапната както трябва, ама съединител приплъзва, ама кулера не е охладен, ама нитрото бутилката е накрая, ама компресора е с друга ролка. И да се готви за раждане при стартове от място. По пистите, където стъпи Plaid, настава страшен цирк. Дупки в блокове, скорости, кардани и раздатки на сол...
  • #12
    9 rate up comment 7 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 1 година )
    П.С. Дивотията, на хилядите американски радикалисти, които залагат живота на деца, при условие, че многократни тестове показват, че системата на автопилота трудно ги разпознава как ще я наречеш? Проява на...?!!! Аз ли да допиша или ти ;) Разбира се, че Т'слата е свинско обитание! Това е безапелационно!
  • #11
    11 rate up comment 5 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 1 година )
    До 6ти: За да имам друго отношение трябва да имам уважение! Няма как да имам такова към хора отказващи да използват горния си етаж като фанатиците на Теслон! Сори! Фанатизиран мюсли бомбаджия крещящ Алах Акбар е точно на същото ниво на което е и средностатистическия последовател на Илон... и той го ползва това! Сред милионите промити мозъци със сигурност има и нормални, но грам не ми дреме кой се е обидил, защото те са малцинство. Такова отношение сте си повикали ;)
  • #10
    19 rate up comment 1 rate down comment
    Block me again ( преди 1 година )
    Хаха, поредния смях и излагация от Наркомъск. Стрижи овцете мъски, стрижи ги, даже ако може кормило от балканче да им сложи, залупените и облъчени няма да се усетят никога. Интересно само, защо мълчат електрофилите, защо винаги когато има нещо срещу Тресла и те винаги се крият по мишите си дупки.