IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Щурвалът на Tesla Model S се оказа с ужасно качество

Революционният волан се разлепва само за няколко месеца

Собственици на електрически автомобили Tesla се оплакаха от нов дефект - революционният U-образен волан, който активно се защитава от изпълнителния директор на компанията Илон Мъск, се оказа с много лошо качество.


Tesla волан


Воланът породи породи много съмнения относно удобството и безопасността му по време на премиерата на актуализирания Model S, а сега се появи и нов проблем. Собственици на Tesla масово публикуват в социалните мрежи снимки на волана с обелено покритие, като дефектът се е проявил скоро след закупуването на колата.

Един от потребителите съобщава, че след 38 600 км пробег на своята Tesla Model S Long Range e открил голямо парче тапицерия, което се е отлепило от една от ръкохватките на волана. Собственик на топ-версията S Plaid, чийто пробег е наполовина по-малък, и друг клиент, който е успял да навърти само 6500 км на луксозния си седан, също разказват за подобен проблем.

Всички те се оплакват от лошото качество на изработка на волана. Във форума teslamotorsclub недоволните собственици на автомобили твърдят, че материалът изглежда евтин и се отлепва няколко месеца след покупката, дори след като не е влизал в контакт с часовници, пръстени и други метални предмети. Мнозина изразяват съжаление, че от Tesla не им предложиха кожен волан, дори и срещу доплащане.

„Моят Plaid е на малко повече от два месеца и това е вторият волан - първият беше сменен по гаранция. И отново се сблъсках със същия проблем. Tesla наистина е подобрила колата по много начини, но това е огромна крачка назад. Не разбирам защо използват толкова евтин материал върху кола на стойност над 130 000 долара “, написа един от потребителите на форума.


0 от 500
  • #29
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Пет годишна Тесла ( преди 1 година )
    с проблемите на 30 годишно Ауди 80, че и по-големи!
  • #28
    1 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    А междувременно Тесла отиват над 2 милиона коли годишно. Като БМВ или Мерцедес. Ако за всяка дреболия трябва да им се набият чимберите, така да бъде. Непрекъснато забравяте, че Мъск е аутист.
  • #27
    0 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    И никой няма да каже, че електромагнитно лъчение е измишльотина? ***, много съм разочарован от вас. Иначе отдавна разбрахме, че според *** всеки тук, който каже, че си е купил електричка, особено Тесла, ЛЪЖЕ. Щото *** са и телепати, нали така?
  • #26
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Jay ( преди 1 година )
    Не съм ползвал Yoke волана, моята е с нормален и за 5 години не е обелен. Иначе, панелите скърцат(особенно на вратите), сензорите на вратите понякога не преценят височината на тавана, изкуствената кожа на седалките се напуква, смяна на каре, накладки, софтуерни бъгове и проблеми, това е за 55 месеца и 60 хил км! Харесвам Тесла, без модел 3,но не мога да си изкривя душата, за цената си е направена не особенно качествено. Новите чувам, че са ги пипнали по-добре. Догодина ще видим!
  • #25
    3 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Според статистиката всеки ден автопилота се намесва 400 пъти, когато шофьор обърка спирачките с газта и при опит за намаляване на скоростта или спиране разко натискат газта. Компютъра преценява че е вероятно да последва сблъсък и при рязко натискане на газта, той натиска спирачките. Статистически е предотвратил десетки пъти повече катастрофи, отколкото е предизвикал, като повечето катастрофи са могли да бъдат избегнати, ако шофьора като види че се е засилил към пожарна, поеме контрола.
  • #24
    0 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    И Какво може да се случи, като заложат децата си пред движещия се автомобил? В най-лошия случай, автопилота няма да реагира и бащата ще натисне спирачката и ще спре. Детето същата инструктирано да избяга от платното, ако види че автомобилът не спира. Това всъщност е помощник, който би помогнал в случай, че детето не вижда автомобила и стои на платното пред него, а шофьорът не вижда детето и не реагира. Това е един вид застраховка, която е в бета тестове и никой не твърди че е 100% сигурна.
  • #23
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Шминтирит ( преди 1 година )
    "Дивотията, на хилядите американски радикалисти, които залагат живота на деца, при условие, че многократни тестове показват, че системата на автопилота трудно ги разпознава как ще я наречеш?"Ако всички собственици на тесла до един ти казват, че на "тестовете" направени с кукла с размерите на дете очевидно се вижда, че автопилота не е бил включен, а собственикът който прави клипа е конкypент с фирма за автопилот, а ти му вярваш на него, а не на собствениците на тесла, какво говори за тебе?
  • #22
    5 rate up comment 4 rate down comment
    До 10 ( преди 1 година )
    "Интересно само, защо мълчат електрофилите, защо винаги когато има нещо срещу Тресла и те винаги се крият по мишите си дупки."Ами за разлика от вас не гледаме да се изходим под всяка новина и да пишем, ако е нужно лъжи. Когато фактите говорят и боговете мълчат, а само антиелектриците говорят. Тесла очевидно има доста кусури, които дори тези, които харесваме Тесла признаваме. Защо трябва да я защитаваме? Защитаваме я, когато се опитвате да лъжете или да защитавате лъжи относно Тесла.
  • #21
    10 rate up comment 5 rate down comment
    До 13 ( преди 1 година )
    Хаха, а половин часовата подготовка на плейд за драг, отчиташ ли я, или това че след 2 спирания си е запалила дори скъпите спирачки. Пълен лаик си, перничанче. Какво нитро, какво приплъзване на съединител в Бугати, ти нормален ли си, или наистина си на тежки наркотици. Момче не знаеш къде се намираш. Стой си в Перник с гоуфовете и не филосифствай.
  • #20
    2 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    А междувременно консенсусът по въпроса е 100%. Все едно да спорите, че няма гравитация или еволюция, ***. Просто сте толкова смотани. Стойчо Керев имаше редица предавания по въпроса. Как пък вечно някой ви е измамил и излъгал? Дали има шанс просто да сте толкова неадекватни?