IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Последният модел на Audi с ДВГ ще бъде Q9 – голям SUV със 7 места

Конкурентът на Mercedes-Benz GLS и BMW X7 ще излезе през 2025 година

Много е трудно човек да бъде в крак с гамата на Audi, тъй като германската луксозна марка има едно от най-объркващите портфолиа на пазара. Наскоро компанията пусна Q6 – SUV (на първата снимка), изграден на платформата MQB, който е по-дълъг и по-широк от Q7.


Audi Q6


Продава се в Китай като по-модерна алтернатива на Volkswagen Atlas, но носи името, което ще се използва за базираните на архитектурата PPE електрически SUV-модели Q6 E-Tron/E-Tron Sportback, които на свой ред са свързани с Porsche Macan EV.

Въпреки че Q6 и Q7 предлагат три реда седалки, те не са толкова просторни за пътниците отзад колкото Mercedes GLS или BMW X7. Това е и причината, поради която Audi подготвя по-голям SUV. Той ще носи името Q9, като е насочен предимно към САЩ и Китай, но ще се предлага и на други пазари.

Според Automotive News, търговците в САЩ вече са били информирани за разработката на всъдехода, който се очаква да излезе на пазара през 2025 г. Той ще бъде сред последните нови модели на Audi, задвижвани с ДВГ (двигател с вътрешно горене), тъй като компанията от Инголщад вече обяви, че всички продукти от 2026 г. нататък ще бъдат изцяло електрически.


Audi Q9


Все още не е потвърдено официално, че Q9 ще се продава в Европа, но това вероятно ще стане, тъй като Mercedes-Benz GLS и BMW X7 се предлагат на Стария континент. Там се продава и Range Rover с 3 реда седалки.

Пускането на подобен модел е част от стратегията на Audi за постепенно отказване от автомобилите от ниски сегменти. Вече е известно, че гамата на марката ще започва от A3, тъй като големите модели носят основните печалби на марката.


0 от 500
  • #4
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Ми в турските филми баровците се във ванове мерджани се возят, а това си е немалка ниша
  • #3
    6 rate up comment 0 rate down comment
    До 2 ( преди 1 година )
    Няма да е учудващо все пак Мерцедес имат микробуси и автобуси не трябва да изостават :D
  • #2
    10 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Мисля че е крайно време да пуснат и нещо стил Q11, Q12..съответно мини бусове, полека да пускат и автобуси.
  • #1
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Странно ( преди 1 година )
    А така браво на тях намерили в кой сегмент да пуснат последен ДВГ модел там където разликата в разходите и екологията е най-голяма и има място за батерии за колкото пробег искат тоест където има най-малко смисъл да слагат бензинов ДВГ (щом е за САЩ и Китай едва ли ще е дизел) през 2025г.