IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi обединява два популярни модела

Седанът A4 и A5 Sportback стават едно, комбито A4 Avant остава

Германският производител Audi работи усилено върху новото поколение на един от най-популярните си модели A4, но досега всички тестови прототипи, засечени на пътя, са във версията Avant (комби). Вече е известно, че следващата генерация на модела ще се появи през 2023 г., но какво се случва със седана?


Audi A4


По информация на колегите от Carscoops, традиционният седан A4 ще изчезне от гамата на марката, като ще се трансформира в по-практичното и по-добре изглеждащо A5 Sportback, тоест двата модела ще бъдат обединят в един. Така компанията ще запази присъствието си в този клас, където основните конкуренти са BMW 3-Series и Mercedes-Benz C-Class.

Новият модел ще носи името A4 Sportback, като ще получи по-елегантни линии на покрива. От Carscoops дори предложиха свое виждане за това как ще изглежда бъдещият фастбек, който ще излезе на пазара заедно с комбито A4 Avant. Двата автомобила ще имат еднаква предница, включва агресивни матрични LED-фарове, широката решетка Singleframe, броня с триъгълни всмукателни отвори, широки предни калници и отличителен преден капак.


Audi A4


Разликите ще се появят от B-колоната и в задната част. Освен това фастбекът и комбито ще споделят едно и също табло с два отделни екрана – по-малък инструментален приборен панел и по-голям централен сензорен дисплей за информационно-развлекателната система.

Като цяло, новото A4 ще се приближава максимално сегашното A5 Sportback, което вече явно е остаряло. Слухове за „смъртта“ на този модел циркулират в меoиите от 2019 г. Основната причина за обединяването на двата автомобила в един е финансова, тъй като компанията от Инголщад се опитва да поддържа гама модели, задвижвани от ДВГ, като в същото време предлага алтернативи с електрическо задвижване във всеки един сегмент.

Снимки: Carscoops


0 от 500