IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте най-бързото и най-луксозно Bentley Continental GT

Версията Mulliner получава допълнителна мощност и забележителен дизайн

Ако сте богат милионер и обичате бързите коли, със сигурност можете още сега да си поръчате подарък за Коледа – новото Bentley Continental GT Mulliner. То се счита за за „най-бързия, най-динамичен и най-луксозен член на цялата гама Continental“, като ще отпразнува публичната си премиера на Фестивала на скоростта в Гудууд през 2022 г. по-късно тази седмица.


Bentley Continental GT Mulliner


Под капака на автомобила е поставена модернизирана версия на 6,0-литровия двигател W12 с двойно турбо, който произвежда 24 к.с. от стандартния мотор. А това означава 659 к.с. и 900 Нм, които позволяват ускорение от 0 до 100 км/ч за 3,6 секунди (с 0,1 секунди по-бързо от Continetal GT) и максимална скорост от 335 км/ч.

На външен вид новото Continental GT Mulliner се откроява от останалата част от семейството с матричната решетка „Double Diamond“ в характерен стил с отвори на предния калник, които са в сребристо и черно дизайн и са типични за моделите, доработени от Mulliner. Те се предлагат в ярък хром или гланцово черно, а корпусите на страничните огледала, които проектират логото „Mulliner“ върху асфалта при отваряне на вратите, могат да бъдат в сатенено сребристо или черно.


Bentley Continental GT Mulliner


Салонът на луксозния модел предлага комбинация от два вида кожи, като клиентите могат да избират между широка гама от нюанси и материали. От Mulliner посочват, че за интериора са използвани 400 000 шева, като целият процес на бродиране отнема около 18 месеца. Логотата на Mulliner е бродирано в седалките, а часовникът Breitling е разположен в средата на централната конзола.

Освен това, Continental GT Mulliner разполага с електронно управление на всички колела, електронен диференциал с ограничено приплъзване и адаптивни амортисьори, както и въглеродно-керамични спирачки – все неща, който покриват най-високите стандарти в клас GT.


Още снимки на автомобила - вижте в галерияга:


0 от 500