IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

10 страхотни за шофиране коли с приемлив разход на гориво

Това са някои от „последните мохикани“, които няма да разорят собственика си

Преминаването към хибриди – пълни или зареждащи се, както и към електромобили, е логичната „противоотрова“ на цените на горивата, които растат застрашително. Все още обаче много хора търсят класически старомодни двигатели с вътрешно горене. Те искат да се насладят на бензинови мотори с впечатляваща мощност, преди и тази възможност да им бъде отнета от властите.

Колегите от Carscoops съставиха списък от 10 бензинови модела, чийто разход е под 10 л/100 км. При някои от тях той е дори наполовина, което не е рекорд, но със сигурност няма да разори собствениците им, когато стигнат на бензиностанция. Тези показатели са според агенцията за опазване на околната среда на САЩ.

10 нови бензинови коли с приемлив разход на гориво (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500
  • #13
    10 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Интересен показател е смесения разход
  • #12
    15 rate up comment 14 rate down comment
    До 10 ( преди 1 година )
    Личи си, кой е селчо. За такава кола можеш само да си мечтаеш, да караш и подържаш. 90% от кошниците горе, като изключим БМВ и Порше, защото Алфата е с куц двигател не могат да стъпят на тази Инсигния и на малкия пръст. Няма как аграр, като теб да знае, че точно Инсигния ОПЦ прави по-добра обиколка на Нюрбургринг от М5 f10. Това е защото на село за вас има само една кола, Голф 3 на нафта, за да можеш да я караш, като източиш дизелче на тате от трактора.
  • #11
    11 rate up comment 2 rate down comment
    zizu3 ( преди 1 година )
    А цените какви са на такива коли.... Смотаниии.
  • #10
    9 rate up comment 15 rate down comment
    До 8 от Димитър ( преди 1 година )
    Хората в тази статия говорят за автомобили, бе селчо. Къде се буташ с опельчето?
  • #9
    15 rate up comment 1 rate down comment
    AR Giulia veloce ( преди 1 година )
    Няма Giulia с предно предаване!Задно или 4/4!
  • #8
    12 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Само че разхода е такъв, ако караш градско с 30 и извън града 80-90. На моята Инсигния ОПЦ и дават подобен разход, но в София трудно пада под 15, а извън града по магистралата със скорост около 130, е 11.
  • #7
    16 rate up comment 3 rate down comment
    Алфа ( преди 1 година )
    Карам Алфа Ромео Джулия 2.0 бензин 289 коня и средният разход е 10.4 литра. И за статията - предно предаване на Джулия???!?!?
  • #6
    10 rate up comment 2 rate down comment
    До долния ( преди 1 година )
    Напълно си прав. Няма как да усетиш удоволствието от шофирането на такива автомобили, като ги караш с постоянна скорост, пък била тя и максималната разрешена. Удоволствието от голямата мощност се усеща при ускорение, било то и до достигане на максималната скорост в града, а да не говорим за ускорение за изпреварване извънградско. Но тогава пък разхода няма нищо общо с декларирания. Разход под 10 е да чукнеш круиз контрола на постоянна скорост. Тогава егати удоволствието!
  • #5
    25 rate up comment 1 rate down comment
    Alex ( преди 1 година )
    Има един проблем обаче с декларираният разход. Той е такъв ако караш като баба/дядо. Ако реално усетиш какво им е страхотното за шофиране на тези коли, очакваният разход е от 30 до 50% отгоре.
  • #4
    28 rate up comment 5 rate down comment
    FenIX ( преди 1 година )
    Много се съмнявам 2-литрови бензинови двигатели с над 200 коня мощност да дават комбиниран разход под 10 л. На хартия може ама в реални условия трудна работа.