IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

VW Beetle се завръща на цена от 570 000 евро

Първият модел на компанията Milivié излиза в тираж от 22 бройки

Новата германска компания Milivié представи първия си модел – рестомод на емблематичния Volkswagen Beetle. Засега колата е само на скици, но вече е известна цената – умомрачителните 570 000 евро. Тя се дължи и на екслузивността на модела, тъй като от него ще бъдат произведени само 22 бройки.


Milivié 1


Milivié 1 е лесно разпознаваем като Beetle, но оригиналните панели на каросерията са подобрени с по-чисти линии, премахнати са хромираните елементи и са добавени детайли, вдъхновени от Porsche. Всички емблеми на VW са изчезнали, като заменени от тези на марката Milivié. 

Направените по поръчка е предни и задни калници са по-широки и включват нови LED-светлини, преработеният капак е по-дълъг, а основата на извитото предно стъкло е преместена напред. Джантите ка 19-цолови, алуминиеви с дизайн от пет спици. Автомобилът е получил нови дръжки на вратите. модерни огледала за обратно виждане, нов спойлер на капака на двигателя и двойни изпускателни тръби с титаниеви или черни хромирани елементи. 


Milivié 1


Шасито е с независимо окачване с двойни носачи отпред и отзад, двутръбни амортисьори и специални пружини. Под капака е поставен 2,28-литров двигател с въздушно охлаждане с два карбуратора Weber, който е съчетан с изпускателна система от неръждаема стомана. Мощността се изпраща към задните колела чрез 4-степенна автоматична трансмисия ZF от Porsche Carrera 2, която има и ръчен режим.

Основният акцент на интериора и цифровият приборен панел с 12,3-инчови екрана и уникална графика благодарение на собствен софтуер. Арматурното табло е преработено с отворени отделения за съхранение и акценти от дърво, докато вътрешната част на вратите е вдъхновена от Porsche 911. 


Milivié 1


В кабината има достатъчно място за четирима пътници, като за всеки е предвидена отопляема седалки от карбон. Удобствата включват безжично зареждане, USB-портове, модерна аудио-система с 9 високоговорителя, двойни камери, сензори за паркиране, автоматични светлини и чистачки и др. 

Компанията вече приема поръчки с начална цена от 570 000 евро, като първата готова кола ще бъде доставена през юли догодина. Целият тираж трябва да бъде произведен до май 2025 г.


Още снимки на рестомода - вижте в галерията:


0 от 500
  • #8
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Няма значение ( преди 1 година )
    Този цена е напълно неоправдана. Екстрите които са набутали, не струват и 1/10 от крайната цена, а в това че е "ексклузивна" няма логика, биитълите се модифицират много лесно и почти всеки ентусиаст може да си направи такъв. Все едно аз да "подобря" един Запорожец в гаража у нас и понеже е единствен такъв, да му искам 10 милиона.Пълни глупости
  • #7
    3 rate up comment 1 rate down comment
    смех ( преди 1 година )
    За толко пари че си купиш сносен хелокоптер бе какъв е тоз талаш
  • #6
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Българиня е най- добър от всички, най-умее на маса и пред компютъра.
  • #5
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Димитър ( преди 1 година )
    22 балами вече са намерени
  • #4
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Име ( преди 1 година )
    Въпроса е дали ще се намерят балами
  • #3
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Sameman ( преди 1 година )
    технически са .jpg - снимка :) Иначе изглежда като начални опити са моделиране и рендване на автомобил, на някой 16 годишен. Извън тази нелепост горе, ако някой иска много сериозно да дои кравата, трябва да се фокусира върху ретро модели на Porsche 911, oт 964 надолу.
  • #2
    11 rate up comment 0 rate down comment
    Д-р Исня ( преди 1 година )
    С по-т.ъпа стръв не можаха да ловят шарани? Кой е МОЛ на това? Мукакелеле Бунабарабара? Известен немски предприемач.
  • #1
    15 rate up comment 0 rate down comment
    Бен Газара ( преди 1 година )
    Това не са снимки, а рисунки!