IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Great Wall стартира продажбите на копието на VW Beetle

Ballet Cat се задвижва на ток и може да се появи в Европа

Дъщерното дружество Great Wall - Ora ще започне да продава електрическия автомобил Ballet Cat, чийто дизайн силно напомня на Volkswagen Beetle, въпреки че китайската марка вече беше критикувана за копиране на външния вид на "Костенурката", а германската компания Volkswagen започна разследване на кражбата на дизайна. Очевидно спорът е уреден и това стана ясно още при обявяването на появата на Ora Ballet Cat на китайския пазар.


Ora Ballet Cat


Вижда се, че окончателната версия на Ora Ballet Cat е малко по-различна от концепцията, представена по-рано. Монтажът на външните огледала за обратно виждане е променен, а оптиката е леко преработена. Дължината на новия електрически автомобил е 4.4 метра, докато тази на оригиналния Volkswagen Beetle е 4.2 метра.

Електрическият хечбек е оборудван с електродвигател с мощност 171 к.с., монтиран на предната ос. Няма официална информация за капацитета на батерията, но по предварителни данни може да се предполага, че ще бъде монтирана батерия с капацитет от 59.1 кВт/ч, като автомобилът ще може да изминава 500 километра с едно зареждане.


Ora Ballet Cat

Ora Ballet Cat

По-конкретна информация ще се появи при старта на продажбите, които се очакват през 2022 г. Засега Ora Ballet Cat е потвърдена само на вътрешния пазар на Китай, но марката Ora планира да навлезе и на пазарите на други страни, включително и в Европа.

0 от 500
  • #6
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Веско ( преди 2 години )
    На мен ми харесва.
  • #5
    6 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    До 5 тези фарове понеже са лед ще ти правят ден пред колата нищо,че са с такава форма.Иначе колата на визия изглежда много по-хубава от грозния и недодялан нов бръмбар на ФВ,а и е с 4 врати.Единствено това розовото ми е малко ...раско.
  • #4
    0 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    За предни фарове откраднали стоповете на Фиат 500, . Представям си как правят колите - пращат дизайнерите в склада с изостанали части , сглобяват ги върху последната платформа която са заварявали за някоя западна компания и " Вперьод"
  • #3
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Смех ( преди 2 години )
    И кое и е страхотното
  • #2
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    А бе щом ти таковат вече и жените сега гледам как и сноуборда пълен с тях.
  • #1
    6 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Типично по азиатски. Понякога се чудя, как може да са толкова бездарни азиатците, че да не могат един дизайн на кола да си измислят.