IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кои марки автомобили са най-обичани? А най-мразени?

Tesla и Mercedes са най-харесваните брандове, но не и в България

Кои са най-обичаните и съответно най-мразените автомобили по света? Отговор на този въпрос дава проучване на сайта theclunkerjunker.com, което се провежда всяка година и ползва за основа анализ на социалните мрежи.

Най-обичани марки в отделните държави:


най-обичани марки


Оказва се, че най-обичаните марки са Tesla и Mercedes-Benz. И ако германският производител е признат в много държави, то компанията от Калифорния е на първо място в 21. В същото време обаче Tesla е лидер сред най-мразените брандове в 16 страни, така че отношението към нея определено е противоречиво.

Mercedes е на второ място сред най-обичаните марки с 18 държави, следван от Ferrari и McLaren – по 10, и Jeep – 9. Германската премиум-марка е на първо място във Франция и Италия, докато Tesla е лидер в Швейцария.

В България обаче положението е различно, като на първо място по харесвания сред марките е Land Rover. В същото време обаче друг производител от групата – Jaguar, е точно на обратната позиция, като води при най-мразените автомобили брандове.


Най-мразени марки в отделните държави:


най-мразени марки


Като цяло, при най-малко харесваните марки Tesla отстъпва първото място само на Ford, който е на първо място с 20 държави и на Ferrari – 19 страни. Любопитното обаче е, че брандът Lincoln, който принадлежи на Ford, е посочен като най-мразен производител в държави като Франция и Италия.


0 от 500
  • #4
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Владислав ( преди 1 година )
    Хората в тези останали страни предполагам имат по-големи възможности от нас и въпреки това не харесват Тесла. Просто тя е надценена бюджетна кола. Колко кусури намериха хората в нея от към сглобка ,боя и т.н? В крайна сметка човек като плаща определни пари за нещо очаква съответно качество за тия пари. Тесла се подигра с свийте клиенти по много начини и самите автомобили са само част от негативното мнение. Процеса по закупуване и куп други бюрокращини или ако щете сервизирането също оказват
  • #3
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Владислав ( преди 1 година )
    Ами не,омразата ми поне лично на мен към Тесла е абсолютно същата както към повечето електрически коли и много ДВГ. Затова са толкова марки и модели защото всеки има различен вкус и може да направи различни компромиси. Нека погледнем истината в очите. На всеки българин му се ще да кара кола от премиум класа, но предпочита дачиа за 15к с барабани спирачки евтини,скърцащи,пожълтяващи на третата година и пукащи от слънцето пластмаси, кофти изолация и куп неща. Просто защото е евтина но и нова.
  • #2
    4 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    И защото била "краварска" марка хаха
  • #1
    11 rate up comment 10 rate down comment
    Мдааа ( преди 1 година )
    Тесла е обичана във всички държави в които се продава, а мразена от държави които не са я виждали! А проблема, че е мразена е че е електрическа и завъртя света към електрически коли! За това е мразена.