IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кои марки автомобили са най-обичани? А най-мразени?

Tesla и Mercedes са най-харесваните брандове, но не и в България

Кои са най-обичаните и съответно най-мразените автомобили по света? Отговор на този въпрос дава проучване на сайта theclunkerjunker.com, което се провежда всяка година и ползва за основа анализ на социалните мрежи.

Най-обичани марки в отделните държави:


най-обичани марки


Оказва се, че най-обичаните марки са Tesla и Mercedes-Benz. И ако германският производител е признат в много държави, то компанията от Калифорния е на първо място в 21. В същото време обаче Tesla е лидер сред най-мразените брандове в 16 страни, така че отношението към нея определено е противоречиво.

Mercedes е на второ място сред най-обичаните марки с 18 държави, следван от Ferrari и McLaren – по 10, и Jeep – 9. Германската премиум-марка е на първо място във Франция и Италия, докато Tesla е лидер в Швейцария.

В България обаче положението е различно, като на първо място по харесвания сред марките е Land Rover. В същото време обаче друг производител от групата – Jaguar, е точно на обратната позиция, като води при най-мразените автомобили брандове.


Най-мразени марки в отделните държави:


най-мразени марки


Като цяло, при най-малко харесваните марки Tesla отстъпва първото място само на Ford, който е на първо място с 20 държави и на Ferrari – 19 страни. Любопитното обаче е, че брандът Lincoln, който принадлежи на Ford, е посочен като най-мразен производител в държави като Франция и Италия.


0 от 500
  • #14
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Смях ( преди 1 година )
    Има коли за всекиго , сега не можеш да кажеш ,че дачията е лоша кола.. Функцията на един автомобил е да те закара от точка А до точка Б без проблеми, не да робуваш на Емблема , била по-луксозна , по не знам си какво , поне като струват една торба пари , качеството им да беше на ниво. Рейндж Роувъра се чупи постоянно , аудито не излиза от сервиза , БМВ-то къса вериги , мерцедеса реве за Ел. Кабеляци, Порше проблеми с охлаждането и турбото. И за какво плащаш една торба пари ? Японско и Корейско !!
  • #13
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Лудория ( преди 1 година )
    Аз съм имал две рена. Едната страхотна, другата също страхотна, но с всеки километър ставаше все по-лека поради падащата ръжда. :) Нека да поговорим за историята на Форд, на VW и Порше, Ферари... Дето се вика, ако не искаме произведени автомобили от такива, дето са прислугвали на диктатори, ще се наложи да си ги правим сами, да вървим пеш или да се возим на каруци. Странно незнание на историята на марките. В България според мен наистина най-мразена трябва да е Рено, а най-обичана БМВ.
  • #12
    5 rate up comment 9 rate down comment
    Всъщност... ( преди 1 година )
    най-мразената марка е рено! Създадена от фашист, с "най-успешен" менъджър криминален престъпник, "качество" - на дъното последните 15-20години... Разбира се само увредените от ползване на рено не знаят тези факти!
  • #11
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Сикарио ( преди 1 година )
    Абсолютно *** статистика....
  • #10
    2 rate up comment 2 rate down comment
    IM-A-мен_DrtУАЙТBoY ( преди 1 година )
    До 8-цата... Твоят любим псевдо-кYpiФЕЙ Джереми до вчера пцуеше GENESiSа, а днес май че ще почне да се облизва да си осигYри една такава жестоко готина+ЯК.0. здрава нова машина, кY4ият му син /да не кажа думичката от...Ние 2та с Бобi пиеме каве!!/, щото по последните сведения на новите супер-епикYpeйци май че нема кой да им стъпи на малкото пръстче, младежо млад и НЕдостатъчно инфо по въпроса, щото това е люкс-Кара с най-висок и готин комфорт ...е, след RR канечна, м-Да!!
  • #9
    10 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Не схващам как можеш да мразиш някоя марка,когато никога не си имал кола от нея. Например тук има един, който мрази Тойота. Където му скимне по повод или не все плюе по тази марка. Няколко пъти се оплаква, че е имал разлини Тойоти, които все сасе разваляли, а хораго уличиха, че лъже, защото незнаеелементарни неща за моделите, които уж е имал. За Тесла е същата работа. Защо е тази омраза. Кой каквото ще да кара. Нито си е взел колата с вашите пари, нито ви пречи с нещо.
  • #8
    0 rate up comment 7 rate down comment
    PLAID ( преди 1 година )
    "Проблемът" на всички е най-*** и елементарен: Plaid пръсна втулките на автомобилния свят и сега всички ходят на шпагат. Сол със Teslaquila пием, вместо дизелова смрад :D .. *Справка: FAMILY RACE! * 6 People in the the Tesla Model X Plaid vs Porsche 992 Turbo S Drag Race
  • #7
    11 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    странно чувство е да мразиш обект който няма персонална вина за твоето лично нещастие радвайте се на живота докато не сте си купили волво джереми кларксон
  • #6
    13 rate up comment 2 rate down comment
    Пропов ( преди 1 година )
    Ми аз пък харесвах Тесла докато седнах в няколко такива. Такава очевидно калпава сглобка , огромни и криви фуги, дрънчащи недозалепени панели, криви шевове...Дачия е в пъти по добре направена. И говоря за коли в шоурум, нови. 100% нямам доверие да си кача семейството там. А изненадван се от омразата към Ферари. Също че БМВ не се споменава - масовата марка с най голямата и фанатизирана фенска маса. В БГ Ленд Ровър???
  • #5
    10 rate up comment 4 rate down comment
    Владислав ( преди 1 година )
    Тесла харесват само хора които са непретенциозни от към автомобили колкото и да ми се сърдите. Истината е следната ,всеки с пари и да кажем вкус кара немското премиум семейство. Тях не ги интересува колко вреди на околната среда,колко харчи или колко е подръжката. Те искат лукс,блясък,технологии,класа и стил. Нито едно от тези неща не опреличава Тесла.Затова докато видите реклама на бизнесмени или арабски шейхове по Монако с тесла ще мине много вода докато не станат конглокентни на тези брандове.