IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Русия приватизира и завода на Nissan в Санкт Петербург

Предприятието ще бъде национализирано по същия начин като това на Renault в Москва

Властите в Русия се готвят да национализират активите на японския производител в страната, които включват и автомобилен завод в Санкт Петербург. За това съобщава изданието „Бизнес Петербург“, като се позовава на министъра на промишлеността и търговията Денис Мантуров..


Nissan завод


Според информацията, от Nissan са потвърдили намеренията си да спрат производство на автомобили в Русия до март 2023 г. Така предприятието няма да работи близо година и властите смятат да го национализират по същия начин, както направиха това със завода на Renault в Москва, който вече е под контрола на управата на руската столица.

Самият Мантуров е заявил, че в близко време ще бъде организирана дискусия, която ще реши съдбата на вътрешните активи на Nissan. Напълно възможно е автомобилният завод да бъде национализиран и да премине в ръцете на нов собственик, като това да бъдат властите в Санкт Петербург.

Производствената площадка на Nissan във втория по големина град в Русия произвежда кросоувърите Qashqai и X-Trail, които се радват на сравнително добро търсене на местния пазар. От японската компания вече обявиха, че спирането на дейността в Русия ще и донесе загуби в размер на около 500 млн. долара.


0 от 500
  • #13
    24 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    А му се смяхте на Кирето като каза че Русия е бензиностанция с ракети. Аз бих добавил и рудник.
  • #12
    24 rate up comment 2 rate down comment
    До 10 ( преди 1 година )
    ТИ къде сравняваш Катар и ОАЕ с Русия? Русия е най-големия доставчик на въглища, диаманти, алуминий, азбест, скъпоценни камъни, диаманти, вар, олово, гипс, желязна руда, боксит, галий, бор, слюда, 60% от залежите на природен газ на планетата са там, тя е най-големия доставчик на петрол в света Катар е на 17то място а ОАЕ дори не е в топ 20,освен това стандарта в ОАЕ е 10 пъти по-висок от този в Русия. Примера ти потвърждава, колко лошо се управлява Русия,на фона на безкрайните и ресурси.
  • #11
    5 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Като гледам или Русия имат договорка с Рено - първо имат клауза че могат да се върнат там до 6 месеца ли беше. И второ как национализираха им заводите и веднага започна производство на модели базирани на техните. Другия вариант е да опипват почвата както със спирането на газта за България и Полша.
  • #10
    6 rate up comment 20 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    3,4,5 -А Катар, ОАЕ, СА, като има ресурси да не са в топ 10? не гледай чуждата паница, а погледни българската икономика къде е и си помисли дали и народа не е стадо, което от 30г залага на едни и същи куци коне (политици). За демокрация, изобщо пък недей да говориш, че нито в ЕС нито в Америка има такава. Русия има ресурси и има пазари за тях, ще се оправи. А бългаия какво има? Професори - всезнайковци разбиращи от всико, но не можещи реално нищо - като тебе?
  • #9
    10 rate up comment 25 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Пропагандата западна си върви с пълна сила. Накрая сметката пак ще я плати народа на запад заради некадърната политика на управляващите, но платените медии пак ще кажат, че Путин е виновен. Всъщност него за какво ли не го изкарват виновен вече.
  • #8
    22 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Ние трябва да национализираме Лукоил и всички руски имоти по черноморието. Същото, трябва да направят и останалите държави от ЕС - *** ще завлече цяла русия в гроба си.
  • #7
    18 rate up comment 4 rate down comment
    до 6 ( преди 1 година )
    Както казват руснаците "Поживем - увидим" Да не се окаже че след 3-4 години руснаците ще се молят западните фирми да се върнат. И света да им купи суровините. Защото сега ако тези предприятия затворят това са десетки хиляди безработни в момент в който държавата не може да си позволи да ги храни. Също така тези западни компании плащат купища данъци на държавата и са важно перо в бюджета. Та има шанс да им се каже "Прощаваме ви всичко ако още утре се върнетеЧ"
  • #6
    9 rate up comment 20 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Не само ще го национализира, но и текат дела и съответните марки ще бъдат глобени с много милиони, защото не са си изпълнили договорите за сервиз, поддръжка и гаранционно обслужване на продуктите, които са произвели. Военната операция рано или късно ще приключи и когато поискат да се върнат ще им струва доста солено. Така, че да се стрелят в краката, за да накажат Русия е доста глупаво решение.
  • #5
    23 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Всъщност с всеки ден все по ясно си личи, че СССР просто се е маскирала като демокрация, войните в Чечня и Грузия подсказваха, че всичко е декор, днес войната в Украйна и приватизацията на чужда собственост вече съвсем открито го потвърждават. Това е една държава, която отказва да се демократизира, народа е стадо с овце в 90% които не могат да мислят и вярват безрезервно на вожда, той все пак мисли вместо тях. Страна с толкова природни ресурси трябваше да е първа икономика а Италия е преди нея.
  • #4
    25 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    През 45-та година, руснаците отвличат стотици учени и инженери от Германия и други държави и крадат планове, чертежи и цели заводи, включително и от България, така поставяйки началото на космическата и военната си промишлености. Сега от коя държава ще отвличат, след като и малкоот им останали умни хора избягаха (4,5 млн. от началото на войната)?