IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Русия приватизира и завода на Nissan в Санкт Петербург

Предприятието ще бъде национализирано по същия начин като това на Renault в Москва

Властите в Русия се готвят да национализират активите на японския производител в страната, които включват и автомобилен завод в Санкт Петербург. За това съобщава изданието „Бизнес Петербург“, като се позовава на министъра на промишлеността и търговията Денис Мантуров..


Nissan завод


Според информацията, от Nissan са потвърдили намеренията си да спрат производство на автомобили в Русия до март 2023 г. Така предприятието няма да работи близо година и властите смятат да го национализират по същия начин, както направиха това със завода на Renault в Москва, който вече е под контрола на управата на руската столица.

Самият Мантуров е заявил, че в близко време ще бъде организирана дискусия, която ще реши съдбата на вътрешните активи на Nissan. Напълно възможно е автомобилният завод да бъде национализиран и да премине в ръцете на нов собственик, като това да бъдат властите в Санкт Петербург.

Производствената площадка на Nissan във втория по големина град в Русия произвежда кросоувърите Qashqai и X-Trail, които се радват на сравнително добро търсене на местния пазар. От японската компания вече обявиха, че спирането на дейността в Русия ще и донесе загуби в размер на около 500 млн. долара.


0 от 500
  • #23
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Ще нарежат всичко в завода на скраб, и ще ги направят на танкове, не се сещам за друго какво могат, те дори и пирони не произвеждат русите.
  • #22
    9 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Къде съм написал за Америка нещо "неутрални" приятелю? Гузен не гонен бяга :))) България е в ЕС и следва Европейска политика и принадлежим към европейска култура! Колкото и да ви е тъжно!
  • #21
    2 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    20-ти, мнението ти за пореден път доказва психичното ти заболяване! Всяко твое мнение го доказва. Значи според теб, ако не си русофоб, като теб, то задължително обичаш Русия. Такова нещо никой нормален човек не би си помислил. Ще ти кажа, че има хора, които са нормални и гледат реално на нещата, а не през призмата на фобии. Има хора, които са преди всичко българи и гледат националният интерес и не са американски ***, нито руски.Тези хора искат неутрални и балансирани отношения с двете страни
  • #20
    11 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    17-ти вие много обичащите Рассия, страдате от биполярно разстройство. Карате само западни автомобили, ползвате техническите постижения на западната цивилизация, ходите на почивка в западна Европа. Когато почнете да карате руски автомобили и почивате в Рассия, може и да ви повярвам на празните думи без абсолютно никакво покритие. Обиждате хората, но пък не давате никакви доказателства за превъзходството на Рассия пред цивилизованият свят- защото просто няма. Въздух под налягане сте!
  • #19
    2 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Ти по-добре, ако има начин си налей мозък, че гледам го нямаш много! Продукта се създава в завода и не пада от небето. Имаш фабрика - създаваш продукти, нямаш фабрика - нямаш продукти! Толкова е просто, но не е за твоята глава да го разбереш.
  • #18
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Здрасти ( преди 1 година )
    Аз ако спръ колата и почна да и налива вместо бензин вода дали ще бъде пак същото?? какво приватизират като продукта го няма Дрогарю дописник на пеевски те газети??
  • #17
    8 rate up comment 26 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    16-ти, русофобията е психочно заболяване! Виждам, че при теб нещата са много изострени и е добре да отидеш на специалист, а не по цял ден да пишеш глупости и фантазии на които и малките деца няма да повярват. И спри да четеш жълтопаветните медии! Влиаят ти зле. В тях само датата е вярна, но и това не е сигурно...
  • #16
    34 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Какво са давали или дават на света като постижения Русия? Еденици интелектуалци са произвели и почти всички са били смазани от самата Русия! Вечно някой иска да ги напада и да воюва с тях... Шепа олигарси живеят в безумен разкош за сметка на всички останали. Така е било и така ще бъде. Не в Европа и САЩ е забранен ютуб, свободното слово и журналистика... Не в Европа и САЩ те спират на улицата да ти проверяват телефона дали си писал нещо против краля слънце, войната...Тотално спрели!
  • #15
    26 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    То така става, сменяш катинара и пак излизат коли от линията ама руски, боже велики да са руснаците които вярват на подобни "национализации" които ще ги спасят от санкциите.
  • #14
    6 rate up comment 22 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Не само. Най-стабилната земна твърдина, най-стабилната тектонична плоча е под Русия. Йелоустоун буквално всеки момент може да думне и бай Бaй Дън