IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Следващата Alfa Romeo Giulia влиза в различен сегмент

Новото поколение ще се превърне в електромобил в стил крос-купе

В началото на април главният изпълнителен директор на Alfa Romeo Жан-Филип Импарато каза пред Automotive News Europe, че се работи сериозно върху ново поколение на Giulia. Това обаче ще отнеме известно време, тъй като сегашният седан първо ще премине през планиран фейслифт. Тоест в сегашния си вид той ще продължи живота си поне до 2025 или 2026 година. Следващото поколение на модела обаче ще бъде изцяло с електрическо задвижване.


Alfa Romeo


По-интересното е, че освен замяна на двигателя с вътрешно горене с електромотор, италианците ще прибегнат и до промяна на формите и пропорциите на колата. С други думи Giulia вече най-вероятно няма да е класически седан. Колеги от Motor.es твърдят, че новата Giulia ще представлява купеобразен кросоувър. Испанските медии като цяло сравняват бъдещата новост с Ferrari Purosangue, само че в по-евтин и достъпен вариант.

Ако това се случи, всъщност няма да е кой знае каква новост, защото, както вече ви информирахме, Citroen възприе донякъде подобен подход със своя C5 , тъй като последният модел, наречен C5 X, вече не е седан. Това е по-скоро своеобразна кръстоска между комби с висока позиция на сядане и наподобяваща купе линия на покрива и кросоувър. Не се учудвайте, ако например новият Opel Insignia последва този пример.

Следващото поколение Giulia ще бъде един от многото електрически превозни средства от известната италианска марка. Alfa Romeo по-рано заяви, че ще стане изцяло електрическа до 2027 г., въпреки че няма модел с нулеви емисии в настоящото си портфолио. Първият плах опит за електрификация е компактният кросоувър Tonale , който се предлага с хибридно задвижване.

Пълноценен електрически автомобил с емблемата на Alfa Romeo трябва да се появи през 2023 г. и най-вероятно ще споделя всички компоненти и възли с компактния кросоувър Jeep , който беше представен в началото на март. Очаква се и двата автомобила да се произвеждат в Полша заедно с всъдехода на Fiat. Също през 2023 г. ще бъдат актуализирани Giulia и Stelvio , които ще получат леко модифицирана оптика.

0 от 500