IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Alfa Romeo Stelvio и Giulia получиха спортни версии за всеки ден

Машините от серията Еstrema ще се отличават по дизайна и окачването си

Италианският производител Akfa Romeo пуска на пазара нова версия на моделите Stelvio и Giulia. Тя ще се казва Estrema и ще се разположи в горната част на гамата, за да бъде позиционирана като „Quadrifoglio за всеки ден“.


Alfa Romeo


Разбира се, колите от серията няма да разполагат с 510 к.с. и 600 Нм въртящ момент, които са прекомерни за ежедневен автомобил. За Estrema ще се предлагат само бензинови и дизелови турбо-мотори с 4 цилиндъра, развиващи съответно 280 и 210 к.с. От обичайните Stelvio и Giulia, „екстремните“ седан и кросоувър се различават по интериорния дизайн, външния декор и наличието на адаптивно окачване.

От тази година Alfa Romeo ще промени нивата на оборудване. Ще има два стандартни комплекта - Super и Ti, а за тези, които се нуждаят от повече спортно усещане, ще бъдат предложени Sprint и Veloce. Така версията Estrema ще заеме своето място на върха в йерархията, като такива машини се продават на всички пазари като „Quadrifoglio за всеки ден“.


Alfa Romeo


Сред основните визуални разлики на Estrema са въглеродните нишки на решетката и страничните огледала. Освен това автомобилите могат да бъдат разпознати по тъмните калници, черните джанти (19-цолови за Giulia и 21-цолови за Stelvio) и спирачните апарати. Салонът също има претенции за спорт заради елементите от въглеродни влакна и изобилието от червени шевове.

И Giulia, и Stelvio Estrema ще се предлагат с два двигателя за избор - 2.0 бензинов с мощност 280 к.с. (400 Нм) и 2.2 дизелов с 210 к.с. (470 Нм). Всички автомобили се предлагат с 8-степенен автоматик и система Q4 за задвижване на всички колела. В стандартното оборудване влизат електронно управлявани амортисьори и самоблокиращ се механичен диференциал.


Още снимки на новите версии на двата модела - вижте в галерията:

Снимки: Alfa Romeo

0 от 500
  • #2
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Alfa Giulia ( преди 2 години )
    Е уникално добър автомобил. Откъм дизайн, динамика и спортно усещане по нищо не отсъпва на 3-та серия и А4.
  • #1
    0 rate up comment 4 rate down comment
    Тино ( преди 2 години )
    Да демек, на ви обикновенните ни коли ама с електрически амортисьори. Сега на по-висока цена. Тая марка се старае да се съсипе сама, както на всеки 10 години го прави.П.С. Това го казвам като фен на марката.