IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Alfa Romeo ще предложи Tonale Quadrifoglio

Компанията обсъжда и електрическа версия на кросоувъра

Вторият кросоувър в гамата на Alfa Romeo – Tonale, беше представен само преди два дни, а вече се обсъждат и възможността за излизането на негови по-мощни версии. Безспорно, за феновете най-интересна е Quadrifoglio, която се предлага за Stelvio и Giulia, като развива над 510 к.с.


Alfa Romeo Tonale


В интервю за изданието Drive глобалният продуктов мениджър на италианската марка Даниел Тиаго Гузафаме намекна за появата на по-бърз и по-мощен вариант на модела. Той беше категоричен, че компанията вече разполага с готови задвижващи системи – както бензинова, така и електрифицирана. Те обаче ще бъдат използвани, само ако отговорят на качествата, с които са известни спортните модели на Alfa Romeo.

„Quadrifoglio трябва да стане нещо като нова марка в рамките на самата марка Alfa Romeo, а това означава, че такъм вариант ще се обмисля за всеки бъдещ модел. Той обаче няма да бъде задължителен, а ще се предлага в зависимост от потенциала на превозното средство и на конкретния сегмент“, обясни Гузафаме.


Alfa Romeo Tonale


Мениджърът все пак почти призна, че бъдещето Tonale Quadrifoglio ще получи хибридно задвижване, защото „електрификацията е пътят, по който вече върви и италианската марка“. По този повод Гузафаме допълни, че първият електрически кросоувър на Alfa Romeo ще излезе през 2024 г., като той няма да има нищо общо с Tonale.

Предполага се, че това ще бъде напълно нов, по-малък на размери модел, който ще се казва Brennero. Той ще се предлага и с конвенционални двигатели. Целта на ръководството на Alfa Romeo е от 2027 г. компанията да предлага само електрически модели, а това означава, че Tonale ще има доста малък жизнен цикъл.

Снимки: Alfa Romeo

0 от 500
  • #3
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Фена ( преди 2 години )
    За жалост колите ще станат масовки с различна черупка.. Както е при телефоните и компютрите. Всичко е едно и също, само опаковката и брандировката са различни. И кое ще се търси, това, което е по-изгодно. Няма марки, няма традиции..
  • #2
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Аз съм един от тях ( преди 2 години )
    Карам алфа 147 на 200к километра без проблеми
  • #1
    7 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Кажи го на тея дет търкалят 30 годишни почти 156-ци и 147-ци по улиците все още